miercuri, 17 ianuarie 2018

Iohannis mai da o sansa PSD: Viorica Dancila va fi primul premier-femeie al Romaniei

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, la finalul consultarilor cu partidele parlamentare, ca mai da o sansa PSD si ca o desemneaza in functia de premier al Romaniei pe Viorica Dancila.
Klaus Iohannis si-a explicat decizia afirmand ca argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentara.

"In Parlament, dupa consultari, este foarte clar: PSD dispune de o majoritate. Si atunci, cantarind toate argumentele, tinand cont de situatia concreta am decis sa dau PSD inca o sansa si sa desemnez persoana propusa de PSD, pe doamna Dancila", a declarat Iohannis.

Seful statului a mai spus ca la un an de la alegerile parlamentare, castigate de PSD, Romania are doua guverne esuate, precizand ca social democratii primesc acum sansa de a dovedi ca stiu ce vor si stiu cum se face.

La final, Iohannis i-a invitat pe toti cei implicati in procedura de formare a noului Guvern sa se mobilizeze si sa lucreze repede si bine.

"Este posibil ca pana la 1 februarie intreaga procedura sa fie finalizata si noul Guvern sa se apuce de treaba si sa rezolve problemele mai degraba decat sa le incurce", a mai spus seful statului.

          ZIARE.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu