luni, 15 ianuarie 2018

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

Iubirea, Inima și... Dumnezeu



1. „Pregăteşte-ţi inima pentru Domnul, suflet credincios, căci El vrea să vină şi să locuiască înlăuntrul tău. El spune: „De mă iubeşte cineva, acela păzeşte poruncile mele şi Eu voi veni la el şi voi locui…ˮ. Lasă pe Iisus ca să intre în inima ta, El va priveghea purtând grijă de tine, oamenii sunt schimbători, dar El rămâne în veac mereu lângă tine. Nu te întrista când cineva ţi se împotriveşte ori se ridică asupra ta; cel care astăzi este cu tine mâine se poate ridica împotriva ta, aşa sunt oamenii, schimbători precum vântul. Dar tu pune-ţi nădejdea în Dumnezeu, El va răspunde în locul tău făcând ce este mai bine pentru tine. Pentru ce te uiţi în jurul tău?Aici nu este loc de odihnă pentru tine, casa ta este în ceruri, aşa că nu te uita la lucrurile de pe pământ decât numai în treacăt, nu te lipi de nimic din lumea aceasta, că nu cumva să ajungi slugă a păcatului şi să te prăpădeşti.    
Radu Botiș  (1967 - ),
  Preot iconom stavrofor, licențiat al Universității Babeș Bolyai, Facultatea de Teologie Ortodoxă, master la aceeași facultate, membru al Asociatiei Scriitorilor Baia Mare, al L.S.R.-filiala Maramures; membru UCMR-ADA, COPYRO, UZP-Bucuresti,- scriitor si poet al nordului transilvănean, autorul studiului monografic « ULMENI », a volumului de poezii « Ca tămaia înaintea Ta »,  a volumului « Aspecte pedagogice si catehetice în lucrarea de mântuire a Domnului Iisus Hristos « și a multor altor apariții în ziare, reviste, antologii care apar pe plan local, national și internațional. Multiple apariții la Radio și Televiziune, inițiator de proiecte educaționale, redactor colaborator la reviste internaționale.
***
2. „IUBIREA DE DUMNEZEU ESTE SINGURA POSIBILITATE DE A FI ÎNTOTDEAUNA FERICIT . IERTAREA ESTE CALEA SPRE ADEVĂRATA SĂNĂTATE ŞI FERICIRE.  BINELE DE AZI ESTE BINELE DE MÂINE, RĂUL PE CARE-L FACI AZI ÎL PRIMEŞTI MÂINE.  EU NU VINDEC, VINDECAREA O FACE DIVINITATEA".
Valeriu Popa (1924-1997),
a fost şi rămâne marele vindecator al României, un deschizător de şcoală şi drum în domeniul naturismului şi bionenergiei în ţara noastră. Primind sfaturile lui mii de oameni - bolnavi fără alte şanse pe calea medicală alopată - s-au vindecat. A fost promotorul călăuzirii paşilor noştri prin labirintul unei practici naturiste puţin cunoscute la noi şi mai puţin acceptate de lumea medicală.
***
3. „TREBUIE SĂ FII DUMNEZEU SAU CA DUMNEZEU PENTRU A-L ÎNȚELEGE PE DUMNEZEU”.
Philon  din Alexandria (5 î. Hr. - 54 d.Hr),
filosof mistic evreu de limba greacă din Egipt, unul din cei mai mari filosofi elenistici din rândul evreilor. A încercat să combine religia iudaică cu platonismul, pitagorismul și stoicismul. A recurs în acest scop la interpretări alegorice ale dogmelor religioase tradiționale în spiritul acestor concepții filosofice. Concepțiile sale au avut un rol important în formarea teologiei creștine.
P.S. „Dacă  doi dintre voi se vor învoi de către Tatăl Meu în privința unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri. Că unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor”    (Matei 18, 19-20).
„1001 CUGETĂRI” vol. XII,
Prof. Olimpia Mureșan, L.S.R. Maramureș,

Preot Ortodox Român Ilie Bucur Sărmășanul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu