marți, 16 ianuarie 2018

Viorica Dancila, propusa premier de PSD



Comitetul Executiv al PSD a decis marti, 16 ianuarie,  sa mearga la Cotroceni cu propunerea de premier - Viorica Dancila, presedintele Organizatiei de femei a PSD si liderul europarlamentarilor social-democrati.

Cine este Vasilica Viorica Dancila, propunerea PSD pentru premier: Vine din Teleorman si a studiat Forajul Sondelor. A candidat de primar la Videle din partea PSD dar a pierdut!

Liviu Dragnea a justificat propunerea prin faptul ca "este o femeie civilizata si neconflictuala", iar acum trebuie imbunatatita relatia Guvernului cu Comisia Europeana, in conditiile in care Dancila este europarlamentar din 2009 si se intelege bine cu oficialii de la Bruxelles.

Cat despre reactia ALDE la aceasta propunere, Dragnea a vorbit deja cu liderul partidului, Calin Popescu Tariceanu, si in orele urmatoare va exista si o sedinta de coalitie.

Decizia finala apartine insa presedintelui Iohannis. Olguta Vasilescu l-a avertizat deja pe seful statului ca, daca nu nominalizeaza premierul dorit de PSD, majoritatea din Parlament il poate suspenda.

Deocamdata presedintele a facut o scurta declaratie de presa si a anuntat ca i-a acceptat demisia lui Tudose, premier interimar va fi Mihai Fifor, iar miercuri au loc consultari cu partidele in vederea desemnarii viitorului prim-ministru.

Viorica Dancila nu va face declaratii publice pana nu este nominalizata de Iohannis.


Lista de ministri va fi anuntata dupa o noua sedinta CEx, in care fiecare nume va fi analizat in amanunt. ZIARE.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu