vineri, 26 noiembrie 2021

Diplome şi medalii cu ocazia a 50 de ani de la înființarea Comisiei Naționale de Heraldică și Sigilografie a Academiei Române și a 100 de ani de la înființarea Comisiei Consultative de Heraldică

 


Astăzi, cu ocazia marcării a 50 de ani de la înființarea Comisiei Naționale de Heraldică și Sigilografie a Academiei Române și a 100 de ani de la înființarea Comisiei Consultative de Heraldică, instituții cu atribuții importante în istoria noastră, am înmânat diplome și medalii primarilor din Maramureș care și-au concentrat istoria și tradițiile locale în stema teritorială.

✅Semnul heraldic are o importanță specială pentru fiecare popor în parte. Elementele care îl compun evocă istoria, tradițiile și valorile pe care le avem.
✅Astăzi, la nivelul județului Maramureș avem 43 de unități administrativ-teritoriale care și-au concentrat istoria și tradițiile locale în stema teritorială, și anume: Municipiul Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Dragomirești, Săliștea de Sus, Seini, Șomcuta Mare, Tăuții Măgherăuș, Târgu Lăpuș, Vișeu de Sus, Ariniș, Băița de sub Codru, Băiuț, Băsești, Bicaz, Bistra, Bocicoiu Mare, Boiu Mare, Câmpulung la Tisa, Cernești, Cicârlău, Coaș, Coltău, Copalnic-Mănăștur, Dumbrăvița, Fărcașa, Gârdani, Groși, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Mireșu Mare, Oarța de Jos, Oncești, Petrova, Recea, Remetea Chioarului, Sarasău, Săcălășeni, Strâmtura, Suciu de Sus, Vadu Izei, Valea Chioarului și Vima Mică.
Mulțumesc domnului Ilie Gherheș (foto), președintele Comisiei Județene de Heraldică, Genealogie și Sigilografie Maramureș, și membrilor Comisiei Județene: dr. Rusu Viorel, dr. Pop Florin, dr. Gușeth Klara, Cărbunar Daniela, pentru tot sprijinul acordat administraților publice locale în realizarea acestui proiect, precum și pentru toate eforturile pe care le fac pentru păstrarea istoriei noastre.
Felicitări tuturor administrațiilor locale care se preocupă de păstrarea istoriei locale! Sunteți un exemplu demn de urmat!
CJ MM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu