sâmbătă, 27 iunie 2015

Comunicat de presă - YMCA



Tabere educaţionale de vară în Baia Mare, Cavnic, Copalnic Mănăştur şi Suciu de Jos

Federatia YMCA Romania organizeaza in luna iulie si august tabere educationale de vara pentru copiii intre 6 si 14 ani din Baia Mare, Cavnic, Copalnic Manastur si Suciu de Jos.In perioada 13-17 iulie, Federatia YMCA Romania organizeaza in Baia Mare tabara educationala SHINE, editia a II-a: “Dezvoltare personala si stil de viata sanatos”. Temele principale sunt: relationare sociala, identitate sociala, alimentatie sanatoasa/nutritie, activitati sportive, munca in echipa, interculturalitate. Grupul tinta este format din copii cu varsta cuprinsa intre 6-14 ani ( se vor forma grupe de varsta 6-10 ani si 11-14 ani). Programul este de luni pana vineri: 9-16 (cu masa de pranz inclusa).
Copiii vor invata sa isi exprime afectiunea fata de adult, sa interactioneze cu usurinta cu adultii din comunitate, sa manifeste incredere si relatii pozitive fata de adultii din comunitate, sa ceara ajutorul adultului cand are nevoie, sa initieze o activitate specifica varstei impreuna cu un alt copil, sa se imprieteneasca si sa mentina prietenia cu cel putin un copil, sa interactioneze din proprie initiativa in diferite contexte cu copii apropiati ca varsta, sa ofere si sa ceara ajutor altor copii atunci cand contextul o impune.
Elementele de alimentatie sanatoasa - aspecte teoretice puse in practica prin activitati nonformale, recreative – dublate de cele sportive si in aer liber ii vor ajuta sa adopte si sa transmita mai departe parintilor si prietenilor/colegilor un stil de viata sanatos care sa le permita o dezvoltare armonioasa din punct de vedere holistic: minte-trup-spirit. Metode de lucru: jocuri interactive, jocuri de rol, storytelling, biblioteca vie, dezbateri, proiectii, ateliere creative, munca in echipa, muzica, dans, activitati in aer liber.
In Cavnic, tabara cu tema Dezvoltare personala si stil de viata sanatos se desfasoara in perioada 20-24 iulie, pentru copiii din zona orasului Cavnic, la Casa de Cultura. Program de luni va fi pana vineri, intre orele 9 si 13. Activitatile sunt sustinute in limba engleza cu asistenta in limba romana.
Pentru copiii din zona Copalnic Manastur, tabara are loc in perioada 10-14 august,
tabara educationala de zi Shine – modul: Comunicare si interculturalitate, grup tinta fiind copiii intre 6 si 14 ani (grupe de varsta 6-10, 11-14 ani).
Activitatile ii vor invata pe copiii sa isi depaseasca teama de a vorbi in fata unui public necunoscut, sa isi exprime corect si coerent gandurile si emotiile, sa foloseasca si sa recunoasca in mod corect atat limbajul verbal cat si cel non-verbal, sa argumenteze si sa negocieze pentru a-si atinge scopurile si dorintele. Copiii vor invata: sa aplice diferite strategii pentru a rezolva adecvat problemele individuale sau de grup, sa negocieze cu altii copii rezolvarea unei situatii, cu sau fara ajutorul adultului, sa ia in considerare dorintele si nevoile altor persoane, sa accepte responsabilitati si sa le respecte, sa se conformeze deciziilor de grup, sa isi ofere voluntar ajutorul, sa indeplineasca o sarcina care contribuie la atingerea unui scop comun.
La Suciu de Jos, in perioada 17-21 august, va avea loc Tabara educationala de zi Shine- modul: Egalitate si diversitate, pentru copii de 6-14 ani (grupe de varsta 6-10, 11-14 ani),
Activitatile tuturor taberelor vor fi sustinute in limba engleza si romana, elementele de interculturalitate sunt menite sa ii poarte pe copii intr-o aventura multilingvistica si creativa in mai multe culturi din Europa si Caucaz, interactiunea cu tinerii voluntari straini din Franta, Olanda, Spania, Italia, Anglia, Macedonia, Portugalia , Irlanda, Austria si Georgia sustinand procesul de invatare.
Voluntarii straini care vor sustine diferite workshopuri in cadrul acestor tabere efectueaza stagii ale Serviciului European de Voluntariat in cadrul organziatiei noastre, prin proiectele 4 Youth Performers si Discover -Connect-Change finantate de Uniunea Europeana prin Programul Erasmus Plus.

Informatii suplimentare: www.ymca.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu