Deși, în stilul caractertistic, HotNews o prezintă pe profesoara care a refuzat să îi predea pe Eminescu și Creangă drept o victimă a sistemului, susținând că Tunegaru Cristina ar fi fost dată afară de la școala unde activa pentru că a contrazis-o pe Gabriela Firea, realitatea este cu totul alta. Tunegaru, care pretinde că nu știe de ce a fost pusă pe liber de conducerea școlii, nu era profesor titular, ci suplinitor. Conform regulilor Ministerului Educației, suplinitorul care își termină perioada de suplinire nu mai are dreptul de a-și continua activitatea la școala respectivă. Cristina Tunegaru nu spune în postarea ei de pe Facebook că era profesor suplinitor. Mai mult, ea se laudă că a obținut nota 9,67 la titularizare. De fapt, profa de română a obținut nota respectivă la examenul de Definitivat, care se dă la trei ani după absolvirea Facultății.
„Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară !
Fără să întrebe părinții sau elevii, fără să mă anunțe măcar, un funcționar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Și m-am trezit scoasă din școală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017.
Nu mă interesează locul de muncă în sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe București anul trecut) pot să găsesc oriunde un loc într-o școală publică sau privată. Dar eu am lucrat alături de elevii mei atât de frumos, am investit emoțional, am luptat și am muncit pentru progrese uimitoare, neașteptate care au surprins școala întreagă. Nu îi pot lăsa să regreseze, să piardă totul. E o responsabilitate pe care vreau să o duc până la capăt.
Și totuși, nimic din toate astea nu are vreo relevanță pentru inspectorat. Interesul elevilor e călcat în picioare. Nu vor decât să scape de mine, profesorul care vrea să schimbe sistemul de la bază”, a scris Cristina Tunegaru, care susține că nu i-a fost dată nicio explicație oficială de din parte direcțiunii școlii.
„Am aflat de pe Internet că nu o să mai am ore începând cu data de 1 septembrie. Când m-am dus astăzi la secretariat să îmi depun cererea de prelungire, mi-au spus că o depun degeaba deoarece orele mele au fost transferate altcuiva. Este o practică des întâlnită. Din păcate, nu se ține cont de părerea părinților, a elevilor, deciziile se iau de către inspectorat fără niciun fel de analiză”, a mai spus Tunegaru, pentru News.ro.
Tânăra profesoară de limba și literatura română a proocat o furtună în mediul online și pe la unele posturi TV după ce a spus că se „autodenunță” și mărturisea că exclude cu bună știință din programa școlară obligatorie clasici ai literaturii române ca Eminescu, Slavici și Creangă, pe care prefera să îi înlocuiască cu „Micul Prinț” și „Cartea Junglei”.
Autor: Stefania Brandusa
Sursa: Active News
Sursa: Active News
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu