sâmbătă, 27 mai 2017

Zece rețete de SALATĂ DE BOEUF



1. Rețetă salată de boeuf cu carne de pui

Ingrediente: Ingrediente: 2-3 cartofi, 1 păstârnac și 2 morcovi care au fiert în supa de pui, 100 gr carne de pui fiartă în supă, 3 castraveți acri, 50 gr mazăre, 1 gălbenuș de ou, 50-60 ml ulei, 2 lingurițe de muștar, zeama de la 1/2 lămâie, câteva măsline și câteva felii de gogoșari în oțet pentru decor, sare și piper.
Mod de prepare salată de boeuf cu pui: Legumele și carnea fier în supa de pui, apoi se scot și se lasă să se răcorească, apoi sunt tocate mărunt. După ce se storc de zeamă, castraveții acri se toacă mărunt și se adaugă în castron. Mazărea se dă de două ori în clocot și se pune peste salată. După toți acești pași, preparați maioneza din gălbenuș, muștar, zeama de lămaie, sare, piper și ulei și așezați-o peste salată. Ornați apoi salata de boef cu măsline, gogoșari, felii de castravete și frunze de pătrunjel.

2. Rețetă salată de boeuf cu carne de vită

Ingrediente: 400 grame carne de vită, 300 grame mazăre fiartă, 12 cartofi, 3 morcovi, o albitură, o ţelină mică, castraveţi muraţi şi gogoşari în oţet, sare, piper, o lingură de muştar, maioneză după gust.
Mod de preparare salată de boeuf cu carne de vită: Cartofii se pun într-un vas la fiert, întregi, în timp ce morcovul, albitura, ţelina și carnea se taie bucăţi și se adaugă ulterior. Se toarnă apa până la jumătatea vasului, urmând să se mai completeze pe parcursul fierberii. Când legumele și carnea au fiert se scot și se lasă la răcit. Se taie mărunt și se amestecă în castron cu mazărea, maioneza, muştarul, sarea, cimbrul şi piperul, după gust.

3. Rețetă salată de boeuf cu piept de curcan

Ingrediente: 1/2 kg piept de curcan, 1 kg cartofi, 300 grame morcov, 150 grame țelină, 200 grame păstârnac, 400g mazăre, 5 sau 6 castraveți murață, sare, piper, 2 lingurițe vegeta, maioneză din comerţ sau preparată în casă cu 2 galbenuşuri de ou, o linguriţă cu vârf muştar, sare și ulei.
Mod de prepapare salată boeuf cu piept de curcan: Catofii se spală în coajă și se pun ala la fiert, apoi carnea și legumele, spălate, se pun la fiert cu vegeta. După ce fierb și se pun la răcit, toate se amestecă într-un castron cu mazăre. Castraveții se lasă la scurs, după ce sunt tăiați bucățele, după care se adaugă peste salată. Apoi, se adaugă și maioneza și ulterior se ornează cu gogoşar și/sau castravete.

4. Rețetă salată de boeuf de post

Ingrediente:10 cartofi, 5 morcovi, câteva albituri, țelină, 400 grame mazăre, un măr, maioneză de post, sare,piper,cimbru, muștar, castraveți murați, gogoșari murați.
Mod de preparare salată boeuf de post: Cartofii se spală și se pun la fiert într-o oală mare, alături de morcovi, țelină, albitură și mărul fără coajă, tăiat în bucăți. După ce răcesc, cartofii se curață de coajă și se mărunțesc și se maestecp ulterior cu mazărea, gogoșarii și castraveții cubulețe. Se adaugă muștarul,sarea,piperul,cimbrul și maioneza de post, după gust, după care se amestecă și se ornează.

5. Rețetă salată de boeuf floarea soarelui

Ingrediente: 250 grame carne fiartă, 150 grame mazăre, zarzavatul fiert într-o supă, 3 castraveți murați, 1 gogoșar murat, maioneză, 3-4 ouă fierte, 3 cartofi fierți, o pungă de chips, câteva măsline
Mod de preparare salată boeuf floarea soarelui: Zarzavatul din supă se taie mărunt, alături de carne, în timp ce murăturile se taie cubulețe. Se face maioneza, dintr-un ou crud, un gălbenuș fiert și jumătate de litru de ulei și o lingurp de muștar, apoi ouăle fierte se taie în bucăți mici, dar se păstrează un gălbenuș. Toate ingredientele se amestecă apoi cu maioneza și se adaugă, după gust sare. Salata se așează pe o farfurie, iar împrejurul ei se așează chips-urile, iar deasupra măsline negre, fără sâmburi. Gălbenușul păstrat se rade peste măsline.

6. Rețetă coșulețe cu salată de boeuf

Ingrediente: 250 grame făină, 150 grame unt, un gălbenuș, 3 linguri de apă și sare, pentru coșulețe. Doi morcovi, 6 cartofi, un borcan de gogoșari în oțet, un borcan de castraveți în oțet, 5 ouă, mazăre congelată, maioneză, o bucată de carne, sare.
Mod de preparare coșulețe cu salată boeuf: Cartofii și mazărea se fierb alături de carne și morcovi. Separat, în alt vas, se pun ouăle la fiert, iar apoi acestea se taie în cuburi mai mici. Se taie și gogoșarii și castraveții, în cubulețe, iar apoi toate ingredientele se amestecă cu maioneza. Salata se pune apoi în coșulețe.

7. Reţetă salată de boeuf cu somon afumat

Ingrediente: doi-trei cartofi, un morcov, 5 castraveți murați, 3 linguri mazăre, un ou, 150 grame somon afumat, măsline, maioneză.
Mod de preparare salată boeuf cu somon afumat: Morcovul, cartofii și oul se fierb și se lasă la răcit, apoi se taie în cubulețe. Măslinele se taie în patru, castraveții murați se taie în bucăți mai mici, iar somonul în șuvițe. Se pun cartofii, morcovul, castraveții, măslinele și somonul într-un bol, se amestecă, iar la final se adaugă oul şi mazărea. Se pune sare după gust și se ornează cu maioneză.

8. Reţetă salată de boeuf cu ciuperci

Ingrediente: carne de vită, cartofi, morcovi, castraveţi muraţi, ardei muraţi, ciuperci din conservă, măsline fără sâmburi, maioneză, sare, piper
Mod de preparare salată boeuf cu ciuperci: Se fierb cartofii împreună cu morcovii și apoi se curăță şi se taie cât mai mic. Urmează tăierea în cubulețe a castraveților și a ardeilor, iar apoi toate se amestecă înntr-un vas cu cipercile, măslinele și maioneza.

9. Reţetă salată de boeuf în roşii

Ingrediente:12 roşii, doi ardei graşi, salată verde, pe lânga salata de boeuf preparată înainte, după rețeta clasică.
Mod de preparare salată boeuf în roşii: Se spală roşiile, se taie căpăcelul, se curăţă de seminţe şi de miez şi se umplu cu salată de boeuf. Se ornează cu ardei verde sau cu salată.

10. Reţetă salată de boeuf dietetică

Ingrediente: 100 grame carne de vită sau pui, zarzavat fiert (morcov, rădăcină pătrunjel, ţelină, un cartof mare fiert, un măr nearomat), sos de maioneză dietetic, pătrunjel verde
Mod de preparare salată de boeuf dietetică: Se taie în cuburi carnea şi legumele. Se rade mărul. Se amestecă toate ingredientele cu sosul de maioneză preparat cu zeamă de lămâie. Se serveşte presărată cu pătrunjel verde.


                                                                                    L.M. Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu