duminică, 28 mai 2017

Premiera spectacolului ”Un vis cu mi-s Revista”

La Teatrul Municipal Baia Mare va avea loc în acest weekend, prima premieră a secției Revistă din această stagiune. Astfel, duminică 28 mai, de la ora 19.00 va avea loc spectacolul ”Un vis cu mi-s Revista”, consultanța de specialitate pentru realizarea acestui spectacol fiind oferită de Papp Zoltan. Din distribuție fac parte peste 25 de artiști angajați și colaboratori ai Teatrului Municipal care vor aduce pe scenă momente memorabile, pline de umor, iar interpretările live și numerele de dans  ale balerinilor vor fi deliciul serii.
Următoarea reprezentație va avea loc marți 30 mai, ora 19.00.
Despre spectacol:
“Spectacolul s-a terminat. Scena este goală. Portarul plictisit își începe rondul de noapte. Printre costume și decoruri uitate i se năzare o idee. Luminile se aprind, teatrul prinde viață, iar vraja îl împresoară.
Și iată:
Actorul își face apariția. În jocul său  pune accentul pe umor, în dialogul parodic cu personajele pe care le întruchipează, de la Romeo la Zugrav, de la Cioban la Mirele șugubăț,  într-o duplicitate brechtiană – de distanțare, arătându-ne când și când statutul lui de actor care are o simpatie nedisimulată față de propriile personaje.
Dialoguri surprinzătoare, replici scurte, penetrante, ironii subtile. Scheciurile, semnate de    Mihai Maximilian, sunt valorificate teatral prin cameleonismul actorilor într-un spectacol în care varieteul seduce  prin interpretările inspirate ale soliștilor vocali, prin valențele coregrafice ale corpului de balet (de la dansul contemporan la french cancan), care sunt exploatate cu meticulozitate într-o compoziție expresivă, iar produsul artistic este unul incitant în ambianța de mare efect.
E o aventură revuistică în care singurătatea dispare, iar cavalcada râsului e nemuritoare.”
Ana Liliana Ilea
La premieră prețul unui bilet este 20 de lei, iar la următoarele reprezentații 15 lei și 10 lei cu reducere. Informații și rezervări bilete la tel. 0736 216 437.


                                                                                 Corina MARCHIŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu