vineri, 29 iunie 2018

FRF pregăteşte schimbarea sistemului în Liga 1: Iată ce modificări vor fi propuse!

Razvan Burleanu, presedintele forului, pare ca vrea sa isi respecte promisiunea facuta in campania electorala si sa mareasca numarul echipelor din primul esalon la 16.
Totusi, potrivit celor de la GSP.ro, sistemul cu play-off si play-out va fi mentinut, chiar daca numarul de echipe va fi mai mare.
Planul federalilor este unul relativ simplu. Daca sezonul urmator se va disputa dupa regulile deja stiute, in vara anului viitor vor promova direct in Liga 1 nu mai putin 4 echipe din esalonul secund, iar ocupanta pozitiei a cincea va juca barajul cu locul 12 din prima divizie.
Asta inseamna ca, in vara anului viitor, Liga 1 va porni la drum cu 16 formatii.
Sezonul regulat va avea 30 de etape, dupa care formatiile vor fi impartite in doua grupe, 6 in play-off si 10 in play-out. Primele sase se vor lupta pentru titlu si cupele europene, iar ultimele zece pentru evitarea retrogradarii.
O alta noutate prevede faptul ca echipa "campioana" a play-out-ului va juca un meci de baraj cu ultima formatie calificata in cupele europene. Se doreste astfel ca play-out-ul sa devina mai interesant si sa nu mai avem partide in care joaca formatii fara obiective.
"Este o propunere pe care o vom face celor implicati, insa schimbarea nu va fi impusa. Daca propunerile noastre nu vor fi agreate de televiziunile interesate si de Liga Profesionista de Fotbal, atunci nu se va face. O firma de specialitate a recomandat o Liga 1 cu 16 echipe. Este pentru prima data cand s-a comandat o analiza pentru Liga 1, Liga a 2-a si chiar Liga a 3-a si ni s-a spus ca avem cateva probleme importante, pe care le-am putea elimina prin aceste modificari.
Acum play-off-ul se termina mult mai repede decat play-out-ul. Va aduceti aminte ce probleme am avut anul trecut, cand unii jucatori au intrat in vacanta cu multa vreme inainte sa joace pentru echipa nationala. De asemenea, sunt mai multe echipe care joaca degeaba in play-out. Anul asta este exemplul Dinamo si chiar al celor de la Botosani. Recomandarea a fost sa gasim un pod de legatura intre play-off si play-out. Iar primul loc din play-out ar urma sa dea baraj cu ultima echipa clasata pe loc de cupa europeana", a explicat Felix Grigore, director in cadrul FRF, la DigiSport.
Este de asteptat ca propunerea schimbarii formatului Ligii 1 sa nu fie privita cu ochi buni de catre LPF, care va negocia in perioada urmatoare cedarea drepturilor TV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu