vineri, 10 noiembrie 2023

Este timpul ca cel mic să aibă propriul birou

 

Gata cu perioada de grădiniță a copilului, este timpul ca el să înceapă să exerseze scrisul și rezolvarea temelor într-un spațiu organizat, chiar la el în cameră. Iar pentru asta, este nevoie de un birou, nu crezi?

Probabil te-ai uitat ce birouri pentru copii sunt acum pe piață, dar nu ai știut care i s-ar potrivi mai mult copilului tău. Aici, vei găsi un ghid care îți va ușura luarea unei decizii și te va ajuta să alegi biroul perfect.

Ce tip de birou pentru copii este cel mai bun?

Există o varietate de tipuri și stiluri diferite de birouri disponibile, astfel încât să decizi care va fi cel mai bun. Principalele tipuri de birou pentru copii au punctele lor forte și, uneori, punctele slabe. Conștientizarea lor te va ajuta să alegi biroul potrivit.

1. Birouri ergonomice

Un birou ergonomic va fi proiectat pentru a se potrivi formei corpului copilului tău și va fi construit în așa fel încât să-l ajute să lucreze într-o poziție naturală, care să nu exercite o presiune excesivă pe gât sau pe spate. În multe cazuri, acestea vor fi reglabile, astfel încât să poți modifica înălțimea la care copilul interacționează cu biroul. Dezvoltarea unor bune obiceiuri posturale este importantă, iar asigurarea faptului că cel mic are un birou (și scaun) ergonomic te va ajuta să-l înveți să stea corect de la o vârstă fragedă.

2. Birouri din lemn

Designul clasic al biroului pentru copii, biroul din lemn masiv există de când avem școli! Lemnul este un material excelent pentru birouri, fiind puternic și, în general, rezistent la uzură. Cu toate acestea, pentru loviturile și răsturnările pe care le poate experimenta biroul unui copil, lemnul are minusuri.

Dacă alegi un birou din lemn, încearcă-le mai bine pe cele laminate, care sunt ușor de curățat și protejează biroul de deteriorare.

3. Seturile de birou și scaun

Foarte des vei găsi birouri și scaune pentru copii vândute împreună – ceea ce are sens, deoarece biroul nu este prea bun fără scaun. Și, la fel ca și adulții, este important ca cel mic să aibă un scaun confortabil, atunci când își folosește biroul. Cumpărarea ca set are avantajul că scaunul de birou se va potrivi biroului, atât ca stil, cât și ca mărime – așa că ar trebui să poți seta cu ușurință înălțimea scaunului la înălțimea corectă față de birou.

4. Birouri reglabile

Birourile reglabile vin în multe forme și dimensiuni. Dar la birourile pentru cei mici, vei vedea doi factori principali reglabili:

·        înălțimea

·        înclinarea biroului – și uneori ambele într-un singur birou.

Ajustările înălțimii sunt importante din două motive foarte importante. În primul rând, setarea biroului la înălțimea potrivită pentru copilul tău este crucială pentru ca acesta să își mențină o postură bună.

Copilul ar trebui să poată sta cu spatele drept, umerii pe spate și să poată accesa cu ușurință biroul, cu brațele îndoite în unghi drept, fără să se aplece sau să se întindă.

În al doilea rând, copiii cresc tot timpul – și un birou reglabil este mai potrivit. Nu numai că îl poți modifica pentru a găsi noua poziție optimă: adesea gama de ajustări va însemna că poți păstra același birou ani de zile, „crescând” așa cum o face copilul tău.

5. Birouri înclinate

După cum ai văzut mai sus, un birou înclinat poate ajuta, de asemenea, la postura copilului tău. Ar putea, în plus, să încurajeze latura creativă a copilului, oferind propria masă de desen pentru a-și lăsa imaginația să zburde liberă (sau pentru a-și finaliza temele de artă).

6. Birouri cu spațiu de depozitare

Rafturile  sunt ideale pentru depozitarea pixurilor, creioanelor, hârtiei și a tuturor celorlalte rechizite și ajută la menținerea spațiului organizat și îngrijit. Birourile cu spațiu de depozitare sunt ideale pentru copilul tău creativ.

Cu toate acestea, consumă spațiul disponibil pe blat, așa că este un mic compromis de făcut. Multe birouri moderne au, de asemenea, spații de depozitare și un blat spațios, pentru a elimina vechiul dezavantaj.

Te-ai decis ce birou vei cumpăra?!


Sursa: MaraMedia



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu