luni, 27 noiembrie 2023

Demiteri în masă după fuga lui Cătălin Cherecheș

 


Ministerul Afacerilor Interne a anuntat duminică seara, 26 noiembrie 2023, eliberarea din functie a sefului Politiei de Frontiera, Victor Stefan Ivascu, dupa fuga primarului Chereches din tara. O data cu acesta, a fost inlocuit si seful Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures. De asemenea, Corpul de Control al Ministrului va efectua un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmatiei al Politiei de Frontiera, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Comunicatul Ministerului Afacerilor Interne:

”Eliberarea din functia de Inspector General al Politiei de Frontiera a chestorului de politie Victor Stefan Ivascu, cu acordul acestuia, si asigurarea continuitatii conducerii, prin efectul legii, de catre Inspectorul General Adjunct, chestor de politie Cornel Laurian Stoica.

Retragerea imputernicirii Inspectorului General Adjunct al IGPF responsabil cu supravegherea frontierei.

Retragerea imputernicirii Inspectorului General Adjunct al IGPF responsabil cu suportul administrativ – logistic.

Corpul de Control al Ministrului va efectua un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmatiei al Politiei de Frontiera, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Incetarea masurii asigurarii conducerii de catre ofiterul desemnat la comanda Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures si imputernicirea in functia de Inspector Sef a comisarului sef  Constantin Ilea.

Inspectoratul General al Politiei Romane va efectua un control la Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures.

Inspectoratul General al Politiei Romane va evalua până la data de 6 decembrie 2023 managementul Directiei de Investigatii Criminale din Inspectoratul General al Politiei Române, structura cu responsabilitati de coordonare a activitatii de supraveghere judiciara.

Pentru consolidarea capacitatii institutionale a structurilor de suport operativ de pe raza Curtii de Apel Cluj, inlocuirea conducerii Brigazii de Operatiuni Speciale Cluj prin imputernicirea unui alt ofiter in functia de sef al Brigazii.

 Inlocuirea conducerii Serviciului Judetean de Protectie (Directia Generala de Protectie Interna) Maramures prin imputernicirea unui alt ofiter in functia de sef al serviciului”.

 

Sursa: actual24.ro






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu