joi, 5 septembrie 2024

Eliminarea pensiilor speciale, când?!

 


E bine să știe pensionarii pe grupe de muncă căci în draftul Băncii Mondiale cu privire la elaborarea noii legi a pensiilor se prevedea: eliminarea pensiilor speciale.

Pentru că era vorba și de pensiile parlamentarilor și a magistraților care îi așteptau cu dosarele de corupție evident că îi durea sufletul să renunțe la facilități iar de magistrati nu au avut curajul și nici interesul să se atingă.
În această situație au recurs la tot felul de tertipuri și denumiri pentru ca aceste pensii speciale să fie scoase din sistemul pensiilor sociale pe contributivitate.
Astfel că veniturile parlamentarilor le-au denumit indemnizații iar pensiile magistraților le-au denumit pensii de serviciu,asta pentru a nu fi nevoiți să se atingă de aceste venituri așa cum le-au cerut cei de la Banca Mondială.
Ce s-au gândit parlamentarii și cei din guvern,ia să începem noi reforma pensiilor prin înghețarea și tăierea veniturilor celor ce s-au pensionat pe grupe de muncă care oricum au caracter special datorită lucrului în condiții speciale.
Apoi au folosit trimbitele proprii din PSD și PNL televiziuni și realizatori de emisiuni bine plătite,deontologi ,unii lideri sindicali care aveau rolul de a inocula în rândul românilor ideea că pensiile pentru munca in condiții speciale și deosebite ar fi fost obținute pentru perioade prea scurte de , că au beneficiat mult mai devreme de anumite facilități, că ar fi fost acordate și fără contributivitate și abia acum cele calculate după nouă formulă de calcul din noua lege ar reflecta realitatea.
Acestea sint justificările(false) pentru care pensionarii pe grupe trebuie să accepte înghețarea pensiilor pe mai multi ani pină ii vor ajunge cei cu pensiile mici,probabil paznicii,femeile de serviciu, asistații sociali.
Recurgând la această mizerie au ajuns inducă românilor ideea că acestea ar fi pensii speciale ele ocupind locul pensiilor cu adevărat speciale ale lor și ale magistraților camuflate sub denumirile de indemnizații și pensii de serviciu.
Mai mult de atît au raportat celor de la Comisia de la Bruxelles și celor de la Banca Mondială că le-au îndeplinit solicitarea legată de pensiile speciale.
Ordinarilor, dacă credeți că ați reușit să dezinformați cele două instituții,pe foarte mulți dintre noi nu ați reușit realizind că ne-ați tăiat pensiile și ne-ați redus drepturile legate de aceste pensii.
Ordinarilor să vă fie rușine sper sa nu rămâneți nepedepsiți,iar noi vom continua lupta cu voi sub orice forme.
Noroc Bun!

VASILE LEȘ, ex-lider Uniunea Sindicatelor Miniere Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu