joi, 12 septembrie 2024

Invitaţie teatrală - Dans&Performance - eXcentric dance team (S) festival

 

Teatrul Municipal Baia Mare, Asociația Culturală ATELIER 92 și NON Centru de Arte Performative din Cluj organizează în perioada 29 septembrie – 06 octombrie 2024, în Baia Mare, cea de-a 2-a ediție a eXcentric dance team(s) international festival, eveniment care îşi propune să realizeze, prin intermediul spectacolelor invitate, o radiografie a stării și dinamicii artei coregrafice de pretutindeni și să creeze un epicentru al teatrului - dans și al performance-ului contemporan, reprezentativ pentru vocile noilor generații.
 
Într-o epocă în care artele spectacolului sunt în continuă reformatare, facilitarea accesului publicului băimărean la acest gen de evenimente este absolut esențială pentru conturarea unei identități culturale puternice, conectată la actualitate. Festivalul eXcentric dance team(s) dorește să contribuie la aceasta, dar și la promovarea diversității artistice și a dialogului intercultural între companiile prezente la eveniment. Ediţia din acest an are în program spectacole cu artiști invitați din Franța, Maroc, Ungaria și România, dar și colocvii, lansări de carte, discuții cu publicul, workshop-uri, proiecții de filme, expoziții.
 
Biletele sunt disponibile online pe www.entertix.ro și la casieria teatrului. Prețul unui bilet la spectacolele din festival costă 15 lei. Elevii și studenți beneficiază de intrare gratuită, în limita locurilor disponibile.
____________________
Program casieria Teatrului Municipal Baia Mare
Luni și Marți: ÎNCHIS (doar rezervări telefonice)
Miercuri și Joi: 12.00 – 14.00
Vineri, Sâmbătă și Duminică: 17.30 – 19.30 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor
Informații: 0736216437

Finanțatori: Administrația Fondului Cultural Național, Consiliul Județean Maramureș, Primăria și Consiliul Local Baia Mare
___________
Acest proiect este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.
Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu