joi, 12 septembrie 2024

NOAPTEA CERCETĂTORILOR 2024 la Planetariul Baia Mare

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare vă invită la NOAPTEA CERCETĂTORILOR 2024, organizând în seara de vineri, 27 septembrie, între orele 19.00 – 23.00 o serată muzeală cu tematica ”Popularizarea datelor științei în domeniul astronomic”.

Dacă cerul va fi senin, vor fi organizate în curtea muzeului observații astronomice în intervalul orar 19:00 – 22:00.

În cupola planetariului vor rula două spectacole speciale de planetariu: ”100” (un secol de la inventarea planetariului modern) și ”Space Opera” (o călătorie specială prin sistemul solar care arată consonanța dintre istorie, cultură, astronomie – dintr-o perspectivă unică. Vom cerne întunericul din lumină și vom căuta pe cer eroii poveștilor de odinioară. Vom colora, vom experimenta chestii științifice cu dl. muzeolog Andrei Avram, vom povesti câte în Lună și în stele cu dl. prof. Vasile Pop de la cercul astronomic al Palatului Copiilor Baia Mare.

Evenimentul multianual, pornit din sfera universitară și finanțat de Uniunea Europeană printr-un proiect din programul HORIZON – MSCA – 2023 CITIZENS_01, GA 10162613, se desfășoară în 2024 sub titulatura generică ”Știința pentru Pace și Securitate”.

Informație furnizată cu drag de către dl. Ignat Ovidiu, directorul Compexului Astronomic, instituția pe care o păstorește cu profesionalism și devotament.

                                                                          GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu