miercuri, 18 septembrie 2024

Pentru unii, LAUDA DE SINE LE MIROASE BINE! CE MAI CONTEAZĂ CE FEL DE MIROS...


TALENTUL VINE DE LA DUMNEZEU, NU DE LA OAMENI 

Cu defăimători, detractori și lingușitori fără noimă, fără substanță nu conversez în niciun fel.

Indiferent ce-și află de scris fie în postări sau la comentarii cu numele sau sub anonimat o gașcă  de defăimători la adresa mea pe un anumit blog,  eu nu le pot spune nici în glumă sau cu indulgență poezii la relatări fade, în care doar se exprimă în mod simplist ce a făcut X sau ce a văzut și simțit cineva, undeva, sau la aberații exprimate prin combinații de cuvinte care poetic nu exprimă nimic. Asemenea indivizi nu vor primi nici cele mai nesemnificative aprecieri din partea mea, nici nu vor fi publicați în revista Sintagme codrene. Că cine le publică naivitățile și aberațiile în alte reviste, nu-i treaba mea.

Eu știu ce vorbesc, în timp ce peste 120 poezii din creația mea sunt publicate în 40 dintre cele mai prestigioase reviste din România și nu numai, prin talentul care vine de la Dumnezeu , nu de la oameni.

Acestea sunt prestigioasele reviste care (cum am spus), au publicat  peste 120 poezii din creația mea:

Alba Iulia Cultural, Arena literară, Argeș, Agora literară, Arte, Banchetul, Boem@, Caiete Silvane, Caietele Columna, Contact internațional, Convorbiri literare, Cervantes, Cuvânt românesc (Spania), Caligraf, Expres cultural, Familia, Feed Back, Hyperion (Botoșani) , Leviathan, Literatura de azi, Litere, Lumină lină (New York, SUA), Neuma, Nord literar, Oltart, Observatorul (Toronto, Canada), Plumb, Portal-Maiastra, Reflex, Spații culturale, Surâsul Bucovinei, Timpul, Vatra veche, Vâlcea literară, Zenit 22 etc.


Vasile Dan MARCHIȘ, ofițer de presă LSR, fondatorul revistelor „Izvoare codrene”&„Sintagme codrene”

8 comentarii:

  1. Cretinul asta de vdm devine tot mai deranjant prin modul cum jigneste,la general,oameni responsabili si de bun simt,neuitand sa accentueze de fiecare data pe unde ii apar ,,perlele agramate".Betivanul asta cred ca e atins si de paranoia.Ciocu mic mai ratatule.

    RăspundețiȘtergere
  2. VeDeM, ofiteras LSR= corigent la Limba si literatura română!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt consternat ca Liga Scriitorilor îl accepta! Atât din Cluj Napoca cât și din Maramureș! Cât te-ai „schimbat” doamna Carmena Felicia! parcă nu-ți plăcea Ganea Mihai și chiar ai spus că l-ai pus la punct pe VeDeM! Azi, stă alături de dvs!

      Ștergere
  3. Bogdan Nicolae Groza18 septembrie 2024 la 08:38

    Mai grav la Vasile Dan Marchiș e ca șterge din comentarii orice critică constructivă, orice comentariu oarecum depreciativ, păstrând numai cele laudative și de preamărire a lui. Am risipit și eu comentariile și sfaturile mele pe pagina lui în care îi argumentam decent, cu bun simt, logic, ce nu e bine în autolauda sa de sine, ce nu e bine în textul/ textele lui și mi-a șters comentariile. Așa că văzând că-mi ignoră sfaturile și că-mi șterge comentariile l-am scos din lista de prieteni, că e clar că el n-are nevoie de prieteni ci doar de lăudători.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ignorati-l că-i bolund! Știe toată comuna Asuaj! Primarul s-ar fi exprimat că-i mai rău „ca scaiul pe gubă”, când i-a cerut bani de revistuică! Nu i-a dat NICIODATĂ Nebunului! Și bine a făcut!

      Ștergere
  4. Ce ratat acest fraier de Vasile Marchis! Va rog domnule profesor Dragos nu-l mai bagati in seama pe bou! Astuia nici ~clopotelul~ nu i se mai scoala! E ratat mai rau ca Editorul din Coruia! E nebagat in seama de toti din Codru! Nici macar la Targul Cepelor, editia 53 n-a fost ca n-are bani nici de platit la toaleta! Mananca doar cartofi...si aer! Scipeste des!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand incerci sa scrii sofisticat domnule Marchis, te faci de tot rahatul! „ Asemenea indivizi nu vor primi nici cele mai nesemnificative aprecieri din partea mea, nici nu vor fi publicați în revista...” Tu știi ce înseamnă semnificative când TU ÎNSUȚI EȘTI NESEMNIFICATIV PENTRU ISTORIA LITERATURII ROMÂNE! ÎȚI URMĂRESC MINCIUNILE, ACUM VREO 5-6 LUNI AI SPUS CĂ VEI INTRA ÎN UNIUNEA SCRIITORILOR! POATE AI VISAT CU STICLA DE VOTCĂ LÂNGĂ TINE! EȘTI JALNIC, PURTĂTOR DE ABECEDAR ȘI BASTON DE CAUCIUC! PERMIS DE PORT DE ARMĂ NU SE DAU LA CEI CU DOUĂ CLASE, CA TRENUL PERSONAL!

    RăspundețiȘtergere
  6. Detractorii și defăimătorii sunt anihilați!

    RăspundețiȘtergere