luni, 2 septembrie 2024

Sărăcuță la minte! Nu cunoaște legislația electorală, dar vrea să fie președintele României!



Preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat luni, 2 septembrie, că dacă la anul nu va fi o guvernare de dreapta, România va fi în 2007-2008, nu în 2025, pentru că ne vom confrunta cu o criză economică şi financiară care acum e ascunsă.
Ea a precizat că, dacă PNL lăsa orgoliile la o parte şi veneau pe bune la o discuţie, ar fi fost pentru prima dată în istoria României când am fi câştigat din primul tur, cu prima femeie preşedinte.
Însă lucrurile nu stau chiar așa cum crede primărița de provincie. Pentru ca un candidat să câștige din primul tur, ar trebui să obțină 50% plus 1 din numărul total al alegătorilor înscriși în registrul electoral, deci peste 9 milioane de voturi. Lucru imposibil de realizat în condițiile actuale când scena politică este atât de fărâmițată.
La o prezență de 50%, un candidat ar trebui să obțină 100% din voturi pentru a câștiga. Lenuțo, Lenuțo cred că stai ca, prea mult în fața oglinzii în loc să pui mâna pe legislație. Vezi că România e ceva mai mare decât Câmpulung...

Grigore CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu