luni, 9 septembrie 2024

Stau și mă gândesc în ce hal a ajuns această țară numită Romania!

 

După o clasă politică putred de coruptă, după o justiție la fel de coruptă,de cită a vreme o mare parte a massmediei își dă examenul de maturitate in corupție și ușurința de se lăsa cumpărată.
Pină mai ieri existau două televiziuni naționale de știre care de bine de rău mai scoteau in evidență raul făcut de clasa politică și de justiție societății românești și românilor.
Aceste televiziuni erau Romania TV și Realitatea TV unde două moderatoare numite Crețulescu și Alexandrescu păreau a fi două femei verticale.
Se pare că banii oferiți de cei de la putere le-a luat mințile atît patronilor celor două televiziuni cît și celor două realizatoare de emisiuni.
Acest lucru se vede foarte clar în emisiunile legate de recalcularea pensiilor realizate de cele două personaje,au întors macazul cum spunem noi minerii la 180 de grade.
Cele două au început să vorbească fără să mai gândească cu referire la pensiile celor pensionați pe grupe de muncă: ba că au muncit perioade scurte de timp,ba că au avut o serie de beneficii,ba că au pensii mari față de ceilalți, ba că se manipulează că pensiile scad , cînd de fapt ele,,cresc în funcție de vechime și contribuție.
Nu vorbesc nimic de faptul că pensiile celor pensionați pe grupe de muncă se calculează și se acordă exclusiv pe o contribuție de 35-40% la salarii brute de 2-3 ori mai mari decât salariu mediu a celor ce muncesc în condiții normale și care au plătit 25% la acest salariu brut .
Acești oameni nu au avut nici un beneficiu,stagiu de cotizare de 20 de ani in subteran a existat din totdeauna datorită condițiilor grele și nocive de muncă iar pensia este numai rezultatul contribuției.
Aceste două doamne nu pomenesc nimic despre punctele de stabilitate de care cei din grupe nu beneficiază și că aceste puncte sint acordate pe necontributivitate că pomeni electorale.
Cele două doamne nu pomenesc nimic că pensiile magistraților sint bazate pe 25% contributivitate și 75 % necontributivitate cu sume alocate din bugetul de stat și pe care le suportăm noi toți.
Cele două doamne și cele două televiziuni nu sint preocupate de faptul că aceste pensii nesimțite de 25-50 mii lei nu sint nici desființate, așa cum le-a cerut comisia europeană și banca mondială, nu sint nici impozitate în procent mai mare și nu sint nici măcar înghețate ca cele pe grupe de muncă deși Sint calculate și acordate aproape în întregime pe necontributivitate,banul și interesele v-a astupat gura nu-i așa?
Sint curios ce vor spune cele două televiziuni și cele două personaje cînd cei cu pensiile speciale de zeci de mii de lei vor beneficia de indexarea din ianuarie 2025 iar cei care și-au riscat sănătatea și viața creind plusvaloare pentru a beneficia de pensii de 5-6-7 mii lei pe care vindutii le numesc mari,vor avea pensiile înghețate pe o perioadă de 1-10 ani.
Rușine să vă fie, v-ați vindut lui Iuda.
Să auzim numai de bine. NOROC BUN!

Vasile LEȘ, ex-lider Uniunea Sindicatelor Miniere
Toate reacţii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu