luni, 2 septembrie 2024

Ursulei îi trebuie o femeie...

Nu vrea dînsa, nu-i bun! Punct. Madam Ursula von der Leyen a respins propunerea făcută de Marcel Ciolacu, semn că s-au pupat degeaba la întîlnirea protocolară.

Victor Negrescu, europarlamentar român destul de familiarizat cu chichițele și mecanismul de la Bruxelles, nu corespunde ca sex. Că se pricepe sau nu, ce contează!? Că are idei sau proiecte importante, că este sau nu de acord cu madama, nu dă la calcul.
Sexul lui este mai important ca țara, ca propunerea României, ca ponderea sa în UE. Strică procentele figurației desenate în birourile Comisiei Europene. Trebuie să vină cineva cu alt sex.
N-avem femeie pentru post, nu vom avea comisar. Sau vom primi un fotoliu de umplutură.
A picat pe capul nostru ultima șansă de a cîrpi o aparentă distribuție a posturilor pe sexe. În țară, nimeni nu protestează. Se teme de dizgrație sau de colimatorul progresiștilor. Este de mirare că Ursula von der Leyen nu ne-a cerut ca propunerea țării noastre să fie și femeie, și din familie mixtă cu un maghiar și să aibă experiență în aducerea la muncă a contingentelor de nepalezi.
Proporțiile matematice solicitate de Bruxelles se apropie de culmea ridicolului și se încurcă rău cu egalitatea de șanse, cu contribuția financiară și cu interesele țării noastre, și așa nereprezentate la Bruxelles.
Ce cîștig am avut cu un Dacian Cioloș comisar european? Sau cu Adina Vălean, parlamentar și comisar european de complezență pentru Crin Antonescu?
Adevărul este că, exceptînd doar cîteva posturi, comisarii europeni sunt niște politicieni de mîna a doua și a treia în țările lor, recompensați pe criterii confuze și mîndri de postul lor și de leafă, dar și ușor de dirijat într-o direcție sau alta de birocrația din spatele lor.
Dați (propuneți) Comisiei Europene o femeie! Altfel i se prăbușește proiectul.

Sursa: cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu