joi, 24 martie 2016

Tragedie mondială: Fenomenalul Johan Cruyff a murit !

Fotbalul mondial a fost lovit de o adevărată tragedie după ce marele fotbalist olandez Johan Cruyff a murit. Acesta a încetat din viaţă la 68 de ani, după o luptă dură cu o maladie teribilă, cancerul.
"În data de 24 martie 2016, Johan Cruyff (68) a murit împăcat în Barcelona, înconjurat de familia sa, după ce a dus o luptă dură contra cancerului.Cu mare tristeţe vă rugăm să respectaţi dorinţa familiei de intimitate în perioada de doliu", se arata în comunicatul postat pe site-ul oficial al lui Johan Cruyff.
În luna octombrie a anului trecut, fosta legenda a fotbalului a anunţat public că suferă de cancer la plămâni, însă la momentul respectiv se declara încrezător în privinţa şanselor sale de a învinge boala.
Un scurt CV Johan Cruyff
Hendrik Johannes Cruijff, pe numele său complet, s-a născut pe 25 aprilie 1947 în Amsterdam. A început fotbalul la Ajax, în 1957, şi a rămas în cadrul "lăncierilor" până în 1973, când a plecat la FC Barcelona, unde a evoluat timp de cinci ani. Din 1979 şi până la momentul retragerii din activitate a evoluat la formaţii ca: Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Levante, Ajax, din nou, şi Feyenoord.
Ca antrenor a pregătit Ajax, FC Barcelona şi reprezentativa Cataloniei.
Despre Johan Cruyff, triplu laureat al Balonului de Aur, se spune că este inventatorul "fotbalului total", omul care a marcat definitiv identitatea sportivă a unor cluburi ca Ajax şi Barcelona. A fost antrenat şi de către românul Pişti Covaci! Dumnezeu să-l ierte şi să-I dea odihna veşnică!


                                                                                      Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu