luni, 26 decembrie 2016

A treia zi de Crăciun este Ziua Sfântului Ştefan, primul martir creştin !



In a treia zi de Craciun, crestinii ortodocsi si greco catolici il sarbatoresc pe Arhidiaconul Ştefan. Peste 400 000 de români isi serbeaza onomastica. El era unul dintre cei 7 diaconi, alesi de Apostoli dupa inaltarea lui Iisus Hristos la cer.

Diaconii aveau sarcina de a ajuta la impartirea bunurilor pe care crestinii din prima comunitate intemeiata la Ierusalim le aveau in comun.

Ştefan, pe langa spiritul practic, necesar implinirii eficiente a lucrarii sale, avea si darul de a ajunge prin cuvant la sufletul celor care voiau sa stie mai multe despre Iisus.

Cartea Faptele Apostolilor din Noul Testament spune ca Ştefan facea minuni si semne mari in popor si atragea pe multi la credinta crestina.

Succesul lui a deranjat pe conducatorii evreilor. Ei, care rasuflasera usurati dupa condamnarea si rastignirea lui Iisus, se confruntau acum cu acelasi tip de mesaj pe care-l considerau antiiudaic.

L-au arestat pe Ştefan si l-au judecat. Diaconul a fost condamnat la moarte prin lovirea cu pietre. Era pedeapsa destinata blasfemiatorilor. In timp ce primea loviturile, Stefan se ruga asa: "Doamne, nu le socoti lor pacatul acesta!".


                                                                                          C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu