joi, 29 decembrie 2016

Dispărut, Ghiţă face circ la televizor. Ministerul de Interne nu a găsit pe nimeni vinovat că filajul l-a pierdut pe fugar

                                                          de Alex COSTACHE
RTV, postul de televiziune controlat de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, a difuzat o înregistrare video cu fostul deputat, dispărut acum şi căutat de Poliţie. Înregistrarea ar fi fost făcută în urmă cu o săpămână şi ar fi fost lăsată la redacţie de Ghiţă.

În înregistrare, Sebastian Ghiţă nu precizează unde se află şi lansează acuzaţii dure la adresa DNA. Acuzaţiile lui Ghiţă sunt însă neprobate şi vin din partea unui om dispărut sau fugit de Justiţie, căutat de poliţie, anchetat şi judecat în 4 dosare penale.
Acuză presiuni ca să îl denunţe pe Dragnea
În primul rând, Ghiţă susţine că procurorii au făcut presiuni asupra lui ca să îl denunţe pe liderul PSD Liviu Dragnea. Scopul ar fi fost ca Dragnea sa fie blocat să ajungă premier.
„Dacă înregistrarea a început să ruleze, lucrurile nu mai sunt bine deloc, înseamnă că nici un argument şi nici o raţiune nu va mai putea să mă facă să tac. Ce se întâmplă azi în România e o chestiune de nedescris. S-a încercat deja şi poate că se va reuşi zdrobirea voinţei românilor şi întoarcerea votului pe care aceştia l-au dat masiv în favoarea dezvoltării, unor oameni care să construiască şi să dezvolte România. DNA e instrumentul folosit de mai marii zilei şi de către interesele străine pentru a zdrobi votul românilor. Dragnea, care conduce PSD, a fost tot timpul campaniei electorale şantajat şi ameninţat şi presat să nu devină premier. Aceşti procurori îşi permit să încerce să obţină denunţuri chiar şi impotriva voinţei oamenilor”, a spus Ghiţă în înregistrare.
„Am fost vizitat de un avocat apropiat de DNA care mi-a spus că dacă fac denunţuri împotriva lui Dragnea mai am o şansă. Au încercat şi acum doi ani împotriva lui Ponta. Mi s-a spus că dacă ştiu ceva despre familia lui Dragnea, răsplata va fi lipsa agresiunii împotriva familiei mele. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA, îi vor aresta pe frate şi pe prietenii mei, iar preţul era un denunţ împotriva lui Dragnea, ca să fie blocat să devină premier… Am încercat să-i sensibilizez pe cei din Comisia SRI, dar şefii comisiei au fugit de răspundere. Realitatea e că sistemul a devenit un monstru”, a mai spus Ghiţă.
Ce spune Dragnea
„Nu le iau în râs aceste declaraţii, pentru că din păcate nu sunt singurele informaţii de acest gen care au ajuns la mine. Am primit din foarte multe părţi informaţii de la oameni cu care nu am vorbit niciodată în viaţa mea şi de care nici nu auzisem şi care mi-au transmis că au fost presaţi, întrebaţi, să spună ceva despre mine sau măcar să accepte să inventeze ceva despre mine”, a declarat Liviu Dragnea.
„Această declaraţie asumată a lui Sebi Ghiţă mă pune pe gânduri serios şi ar trebui să ne pună pe gânduri serios pe toţi. Am înţeles că vor mai urma astfel de declaraţii şi eu zic să le urmărim cu atenţie”, a spus el.
Ghiţă a reluat acuzaţiile vechi, însă a venit cu detalii noi
În înregistrare, Ghiţă a prezentat câteva emailuri printate cu adresa cucuveauamov@gmail.com, despre care susţine că îi aparţine Codruţei Kovesi, sefa DNA. În sprijinul afirmaţiilor sale, Sebastian Ghiţă a afirmat că “într-un astfel de mail lângă adresa doamnei Kovesi vedem şi adresa Danei Tiţian (consilier al şefei DNA – n.r.)”
Poveşti cu lăutari. La Chilia în port
Fostul deputat a reluat şi susţinerile potrivit cărora este prieten cu şefa DNA şi s-a văzut de “sute de ori cu ea”.
“Până atunci vreau să o întreb pe doamna Kovesi dacă îşi mai aduce aminte de petrecerea restrânsă din vila de la Sinaia în care dânsa cu dl. Dâncu şi cu mine chefuiam cu lăutarii şi căntam “La Chilia în port”, varianta pentru statul de drept”, a spus Ghiţă.
El a susţinut că a cunoscut-o pe Kovesi “în sediile SRI, la K2, K4 şi T14” şi ca s-a întâlnit cu ea de “minim 2 ori pe săptămâna înca din 2010, până în 2014”.
“Poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani”, a continuat Ghiţă. La unele dintre ele ar fi participat doar “generalul Coldea (şeful operativului militar al SRI – n.r.), Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România”. Ghiţă a avansat şi două nume: Karl Schwab, “fostul şef al doamnei Kovesi” şi Eric Easley, “poate actualul şef al doamnei Kovesi”. Drept dovadă, Ghiţă a prezentat două cărţi de vizită cu numele celor doi.
Cei de la DNA nu a dorit să comenteze susţinerile fostului deputat fugar, cum de altfel nu au facut-o niciodată.
MAI nu a găsit pe nimeni vinovat pentru că filajul Poliţiei l-a pierdut pe fostul deputat
În urma solicitării ministrului de interne din 22 decembrie, IGP a făcut o anchetă internă care a vizat modul în care s-au derulat controlul judiciar, realizarea procedurii de citare, punerea în executare a mandatului de aducere şi efectuarea activităţilor dispuse prin ordonanţa emisă de DNA Ploieşti, desfăşurate de poliţişti din cadrul IPJPrahova şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale.
“Poliţiştii din cadrul IPJ Prahova au executat activităţi de aducere la îndeplinire a citaţiei procedurale, a mandatului de aducere, precum şi de executare a măsurilor controlului judiciar.
Poliţiştii din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale au desfăşurat activităţile dispuse de procuror, prin ordonanţă. Acestea au avut drept scop completarea materialului probator, fără limitarea libertăţii de mişcare a inculpatului Ghiţă Sebastian.
Cu privire la aceste activităţi nu au fost constate încălcări ale normelor procedurale, iar în ceea ce priveşte cooperarea interinstituţională s-au dispus măsuri pentru îmbunătăţirea acesteia”, este concluzia anchetei interne a IGPR.
Fostul deputat Sebastian Ghiţă a dispărut de pe 19 decembrie, după ce a participat la o recepţie SRI şi apoi a fost pierdut de filajul Poliţiei pe DN1 spre Ploieşti. Era ultima zi a mandatului de deputat, deci când avea imunitate parlamentară. Ieri, Înalta Curte nu a emis mandat de arestare în lipsă, deşi fostul deputat nu s-a prezentat la poliţie şi la DNA Ploieşti când a fost citat pe 20 şi 21 decembrie. Mâine, Sebastian Ghiţă este aşteptat la IPJ Prahova în cadrul controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de şefi din poliţie şi parchete din Ploieşti. Dacă nu se prezintă, el încalcă măsura controlului judiciar şi ar putea primi mandat de arestare în lipsă pe 5 ianuarie.
Preluare http://www.romaniacurata.ro/disparut-ghita-face-circ-la-televizor-ministerul-de-interne-nu-a-gasit-pe-nimeni-vinovat-ca-filajul-l-a-pierdut-pe-fugar/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu