marți, 27 decembrie 2016

Let's Do It, Again!


Dragul nostru Dragos Gelu, 
 
Iti multumim pentru ca ai fost alaturi de noi in cel de-al 7-lea an de "Let`s Do It, Romania!". Impreuna, am reusit lucruri extraordinare, care au puterea sa transforme Romania in tara pe care ne-o dorim.
Hai sa ne bucuram impreuna de rezultatele eforturilor noastre din 2016, trecand prin povestea acestui an frumos si plin de satisfactie:
In primele luni din 2016, am invitat scolile sa se inscrie in competitia "Let`s Do It, Danube!", aflata la cea de-a treia editie, creata cu scopul de a promova un comportament responsabil fata de mediu si de a educa romanii cu privire la curatenia apelor si in special a Dunarii, cel mai important fluviu din tara.
Campania de educare ecologica in scolile din judetele dunarene a implicat peste 17 245 de elevi si parinti. Aceasta a inclus ateliere de reutilizare creativa a deseurilor pentru copiii din clasele 0-IV (2578 elevi),  training-uri interactive pentru cei din clasele V-XII (6851 elevi) si pentru parinti (7726 parinti). De asemenea, am organizat si un concurs de colectare selectiva (34 506 kg deseuri stranse) si un concurs de eseuri avand tema “O comunitate sustenabila” (unde au participat204 elevi).
Marele premiu, un laborator de informatica in valoare de 15 000 de euro, a ajuns la Tulcea, iar valoarea totala a premiilor este de 30 000 de euro. De asemenea, de ziua Dunarii, 3768 de voluntari au colectat 2141 saci cu deseuri de pe malurile acestui fluviu care ne sustine pe fiecare dintre noi.
Tot in 2016 am organizat o noua Zi de Curatenie Nationala! Pe 24 septembrie, voluntarii din toata Romania au strigat pentru a cincea oara “Let`s Do It, Romania!” si au participat la cea mai mare mobilizare de voluntari din ţara, cu scopul de a strange deşeurile din arealele naturale. 
Alaturi de noi au fost companii, vedete, autoritati si voluntari, care au sustinut miscarea si au facut-o vizibila. Rezultatele finale arata ca peste 200 000 voluntariau strans peste 267 700 de saci cu deşeuri in Romania. Poti vedea aici topul celor mai implicate judete.
In 2016,  Romania a coordonat si activitatea de la Chisinau, iar Republica Moldova a organizat o Zi de Curatenie in aceeasi zi de 24 septembrie, la care au participat 3522 de voluntari care au colectat din spatiile verzi 8068  de saci in Chisinau.
Am continuat munca noastra cu aplicatia si platforma "Let`s Do It, Romania!", prin care poti raporta oricand deseurile din oras sau din natura cu un simplu smartphone. La un an de la lansare, avem rezultate vizibile: am rezolvat 51% din raportarile pe care ni le-ati trimis – 309 zone cu deseuri fiind curatate.
Asadar, se poate! Ne bazam pe tine si in 2017 pentru a raporta zonele cu deseuri pe care le intalnesti, iar tu te poti baza pe noi sa ducem mai departe catre autoritati mesajul tau.
Pe tot parcursul anului, am conectat voluntari din mediul corporate cu cauze reale, care au nevoie de sustinere. Am implicat peste 200 de voluntari in actiuni de curatenie in zone cu importanta deosebita, cum sunt Aria protejata Snagov, Schitul Topolnitei sau Parcul Natural Vacaresti sau de renovare al unui centru de plasament, cel de la Plopeni.
De asemenea, in parteneriat cu Idea Events, am organizat 2 conferinte dedicate sustenabilitatii, iar partenerul nostrum Kaufland ne-a donat o masina electrica pentru deplasarile noastre prin tara.
Iti multumim, dragul nostru voluntar, pentru pasiune, incredere si implicare!
Ne vedem in 2017 cu proiecte pentru intreaga Romanie, in care sa te poti implica, indiferent de judetul in care locuiesti.
Let's Do It, Again!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu