duminică, 24 martie 2024

Aniversare prof. Emilia POP din Mireșu Mare. La mulți ani binecuvântați!

 


Gânduri...

„Sunt de o vârstă foarte elegantă. Am aproape tot ce îmi doream acum 40 de ani:
- Nu mai merg la școală sau la muncă.
- Am bani de buzunar lunar.
- Avem cazare decentă.
- Nu trebuie să vin acasă la timp.
- Mulți dintre noi avem permis de conducere și chiar mașina noastră.
- Oamenilor de vârsta noastră nu le este frică să moară, pentru că deja suntem norocoși să fim aproape bătrâni.
Deci viața este frumoasă! Cel mai important: noi, cei de vârsta mea, suntem incredibil de deștepți! Creierul nostru este mai lent doar pentru că este supraîncărcat de cunoștințe. Nu suntem deloc proști, trebuie doar să căutăm mai mult faptele necesare printre tonele de cunoștințe și experiență. Există o mulțime de lucruri acumulate în creierul nostru, care, apropo, pun presiune asupra urechii interne. Acesta este motivul pentru care uneori suntem greu de auzit. Este ca un hard disk de computer care încetinește pentru că este plin de fișiere. Creierul nostru nu este mai slab, dar a acumulat mult mai multe informații.
Se spune că oamenii de vârsta noastră intră adesea într-o cameră și nu-și amintesc pentru ce au venit. De ce nu ne amintim unde am pus asta sau aia? Nu este o problemă de memorie. Natura ne cere doar să ne mișcăm măcar puțin mai mult.
Am învățat să îmbrățișez fiecare moment cu inima deschisă și să trăiesc fiecare zi ca și cum ar fi o operă de artă. În oglinda timpului, fiecare dintre noi poate descoperi înțelesuri ascunse care să ne îmbogățească călătoria, să ne lumineze calea și să ne inspire să trăim cu adevărat. În acest context, pot să spun aşa... că atunci când plâng am 65 de ani pentru cã astfel mă simt în starea de suferinţă și pesimism; atunci când râd în hohote am vârsta copilăriei și atunci când zâmbesc și iubesc am 29 de ani vârsta mea biologică a tinereţii spre maturitate. Vârsta este o stare de spirit!
MULȚUMESC că ocupați un loc în inima mea, și eu în inima voastră, că mă faceți să zâmbesc, să visez, să trăiesc, și să cred într-o lume mai bună!”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu