marți, 26 martie 2024

Nu era mai corect să decidă o altă instanță?

 

Înalta Curte de Casație și Justiție  îl lasă pe ex-primarul Băii Mari Cătălin Cherecheș pe mâna judecătorilor care l-au condamnat!

 Î. C. C. J.  a respins marţi, 26 martie 2024 ca nefondată, cererea depusă de Cătălin Cherecheş în care fostul primar al municipiului Baia Mare solicita strămutarea de la Curtea de Apel Cluj a unui proces în care contestă condamnarea de cinci ani închisoare primită pentru fapte de corupţie.

 Este vorba de o contestaţie în anulare (cale extraordinară de atac) înregistrată în decembrie 2023 la Curtea de Apel Cluj, cu termen de judecată pe 5 aprilie 2024.

 Avocatul lui Cherecheş, Răzvan Doseanu, susţine că dosarul nu ar trebui soluţionat de colegii judecătoarei care a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pe fostul primar.

„Domnul Cătălin Cherecheş a solicitat să i se aprobe strămutarea soluţionării contestaţiei în anulare de la Curtea de Apel Cluj la orice altă curte de apel, pentru că e o situaţie delicată, în care colegii doamnei magistrat, colegii de secţie, colegii de birou să se pronunţe exact cu privire la propria colegă. Credem că ar fi echitabil ca să existe o altă curte de apel, unde să nu existe niciun risc de lipsă de imparţialitate”, a explicat avocatul.

 Concret, Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, la care face referire avocatul, este judecătoarea pe care soacra lui Cherecheş a încercat să o mituiască, pentru a obţine o condamnare mai uşoară pentru fostul primar.

 Pe 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

 

Grigore CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu