joi, 28 mai 2015

Sevilla a castigat finala Europa League 2015

Echipa spaniola F.C. Sevilla a castigat pentru a doua oara consecutiv si pentru a patra oara in istorie Europa League. In marea finala de la Varsovia, gruparea andaluza a trecut cu scorul de 3-2 de formatia ucraineana Dnipro Dnepropetrovsk.
Intalnirea disputata pe arena din Varsovia a inceput cu o surpriza, Sevilla fiind condusa pe tabela inca din minutul, atunci cand Kalinic a marcat pentru Dnipro din pasa lui Matheus.
Doar 20 de minute s-au aflat ucrainienii in avantaj, Krychowiak restabilind egalitatea cu un sut din interiorul careului, dupa o gafa imensa a defensivei lui Dnipro.
Dupa alte trei minute spaniolii au trecut chiar in avantaj, Bacca plecand excelent pe contraatac si marcand dupa ce l-a driblat in viteza pe Boyko.
Finalul unei prime reprize de vis a fost cum nu se putea mai bun, Rotan restabilind egalitatea dupa ce a transformat impecabil o lovitura libera de la 22 de metri.
Repriza secunda a fost una mult mai echilibrata, cele doua formatii fiind mult mai putin dispuse sa riste.
Sevilla a reusit golul victoriei in minutul 73, atunci cand Bacca a tasnit de la marginea careului advers si l-a "executat" pe Boyko. Acelasi atacant al andaluzilor a mai irosit o sansa uriasa cu 10 minute inainte de final, atunci cand lovitura sa de cap a fost respinsa extraordinar de portarul lui Dnipro.
Cu putin timp inainte de final, Matheus s-a prabusit pe gazon si a parasit terenul pe targa, lasandu-si echipa in inferioritate numerica.
Ibericii vor fi primii care vor profita de noua regula implementata de UEFA, potrivit careia castigatoarea Europa League va juca in sezonul urmator in Liga Campionilor.


                                                                         Cristi SOMESAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu