vineri, 2 septembrie 2016

Copiii sunt viitorul !!!

                                                
                                                   EXEMPLE DIN JAPONIA:


1. Din clasa intâi pâna intr-a 6-a se preda o materie intitulata ”Drumul spre bunul simț” in care elevii invața comportamentul civilizat și manierele de bun simț! 

2. Nu rămâne nici un elev repetent din clasa intâi până la clasa a 7-a, fiindca scopul este educația și implantarea principiilor și nicidecum invațamântul și stocarea informațiilor! 
3. Japonezii, cu toate ca sunt considerați printre cei mai bogați oameni din lume, nu angajeaza femei de casa sau dadace pentru creșterea copiilor; parinții sunt primii raspunzatori de educația copiilor! 
4.  Zilnic, timp de 15 minute, elevii japonezii  fac curat in școlile lor impreuna cu educatorii, invațatorii și profesorii, lucru ce a determinat apariția unei generații modeste și atente la fenomenul curațenie și igiena!!!

5. Fiecare elev japonez are tot timpul la el periuța de dinți și își spala dinții dupa ce mananca și in acest mod invața de mic cum să se pastreze igienic! 
6. Profesorii iau masa cu 30 de minute inaintea elevilor, ca să fie siguri ca mancarea este buna și nu este alterata, fiindca elevul este considerat viitorul țarii și trebuie protejat !!! 
7.  In Japonia, gunoierul  este cunoscut sub numele de ”inginer sanitar” și are un salariu de 5000 până la 8000$. Pentru a ocupa acest post candidatul trebuie să treaca o proba scrisa și una orală!

8. Este interzisa utilizarea mobilului in trenuri, restaurante și in locurile publice cu spații inchise unde mobilul trebuie setat pe modulul ”bun simț” care la ei este foarte important! 
9. Daca te duci la un restaurant cu bufet suedez vei vedea ca fiecare pune in farfuria lui, atât cât îi trebuie, nu fac risipă, nici nu lasă resturi de mâncare în farfurii! 

10. Media de întarziere la trenuri pe an este de 7 secunde !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu