joi, 29 septembrie 2016

Editorial. Statul român, statul de stat drepţi ?!

                                        de Gelu DRAGOŞ
Nu l-am iubit şi nici stimat niciodată pe ex-preşedintele-jucător Traian Băsescu (dar am respectat întotdeauna funcţia pe care o avea, aceea de primul om în stat), deoarece ştiam că o dată şi o dată se va ajunge la ce este România în momentul de faţă! Adică un stat condus de serviciile secrete şi DNA, mai exact de Laura Codruţa Kovesi, unde toţi sunt „dottore” ca să-l parafrazez pe acelaşi preşedinte. Acest sistem nedemocratic în care Parlamentul României are rol mai mult decorativ însuşi Băsescu l-a creat. Să ne reamintim că primul mandat la Palatul Cotroceni şi l-a câştigat promiţând electoratului naiv că va lupta pentru o justiţie independentă şi va termina „sistemul ticăloşit”. În al doilea mandat, acelaşi Traian Băsescu se adresează magistraţilor spunând:”Consider că CSM-ul a adus România unde este. Nu este nici un sistem de justiţie în Uniunea Europeană care să fi făcut atâta rău cât a făcut în România. Au făcut-o din nepăsare, din credinţa că sunt Dumnezei şi din dispreţ pentru interesul românilor"- iarăşi un discurs care „a prins” electoratului său şi românilor cu drept de vot din afara graniţelor ţării. Drept urmare şi „moştenirea” lăsată după două mandate – o reţea infracţională de devalizare a banului public cum greu ne-o putem închipui şi o masă de cetăţeni români fricoşi pentru ziua de mâine şi siguranţa locului de muncă, care cred că ar fi în stare să mai accepte tăieri de salarii ca-n guvernarea Boc dacă Guvernului Cioloş la „sugestia” Bruxelles-ului şi cu „binecuvântarea” preşedintelui Klaus Iohannis ne-o cer!
Trec peste demisia învăluită în ceaţă a „şefului spionilor” - directorul SIE Mihai Răzvan Ungureanu, trec peste declaraţiile controversatului parlamentar Sebastian Ghiţă despre lucrarea de doctorat şi cum a protejat-o pe Laura Codruţa Kovesi şi pe ex-premierul Victor Ponta, trec peste renunţarea la imunitatea parlamentară a generalului Gabriel Oprea pentru a fi cercetat în cazul poliţistului Gigină, trec peste faptul că „buldogul” Vasile Blaga şi-a dat demisia din conducerea coaliţiei PNL-PDL şi are probleme la DNA pentru bani luaţi drept mită în a susţine campania electorală a PDL-ului şi pe Traian Băsescu şi mă opresc puţin la faptul că fiica cea mare a lui Traian Băsescu, notarul public Ioana Băsescu, pe lângă probleme în dragoste mai are şi alte probleme, mult mai grave,  este inculpată de DNA-ul Laurei Codruţa! Acesta a fost motivul pentru care Traian Băsescu s-a dezlănţuit, joi, pe Facebook cu un mesaj îndreptat împotriva procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi a instituţiei pe care aceasta o conduce. Cităm textual:
''Am văzut haita de propagandă a anilor 50, la lucru! Imediat ce dai să vorbești de Laura Codruța Kovesi, dacă n-o lauzi consistent, propagandaștii încazarmați te declară dușman al justiției mai ales dacă îndrăznești să spui că doamna face abuzuri, sau că lasă infractori de ţeapa lui Pescariu și Florică în libertate și cu banii furați în conturi, sau că își alege țintele selectiv, sau că sacrifică viața unor oameni pentru propria-i glorie.În buna tradiție a anilor 50, propagandiștii nu fac deosebirea dintre un om, vremelnic aflat în fruntea DNA, și instituția DNA care trebuie să funcționeze corect și eficient, democratic și respectând drepturile fundamentale, instituție pe care o susțin fără rezerve.Haitei propagandei îi spun cert un lucru : Kovesi este departe de a fi întruchiparea corectitudinii și a cinstei și în acest sens am aflat destule în ultimele luni ale mandatului și mai ales după ce am plecat de la Cotroceni”.

Măi, măi, mi-am zis! Ori şefa DNA îl are în spate pe concitadinul Iohannis care e supărat pe unele declaraţii ale lui Băsescu, ori aceasta are susţinere din partea lui Coldea, poate a Ambasadei Statelor Unite care a decorat-o recent?! Să nu uităm nici noi, dar nici Laura Kovesi, că preşedintele Băsescu când a plecat din Cotroceni a cărat cu el calculatoarele preşedinţiei şi valize de documente secrete de parcă era…Zeus şi putea să facă orice (nu şi într-un stat democratic, membru UE) ca pe moşia pe care şi-a cumpărat-o la Nana, lângă viitoarea călugăriţă Elena Udrea! Cert este faptul că se va juca dur, se vor folosi de mijloace ilegale, de oameni fără caracter, de ziare şi reţele de socializare aservite şi de şantaj. Acolo, amândoi sunt "foarte profesionişti" Să terminăm munca câmpului, apoi suntem „cu ochii pe voi”…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu