vineri, 9 septembrie 2016

JUDETUL IN CARE SCOALA INCEPE FARA PROFESORI

Mai multe catedre au ramas neocupate in Teleorman inaintea deschiderii noului an scolar 2016-2017, iar 15% din numarul total al pozitiilor sunt inca disponibile, potrivit inspectorului scolar Alexandra Negrea.

"Suntem in proces de ocupare a orelor, vacante sau rezervate, catedre complete sau incomplete. Am avut in lista posturilor aproximativ 2.000 de pozitii. Din acest moment mai sunt neocupate 300 de pozitii, asta inseamna si posturi intregi, dar si la matematica, fizica, chimie se inregistreaza un deficit de cadre didactice.

 Chiar nu mai sunt foarte multi absolventi de invatamant superior care sa se indrepte catre invatamant la aceste specializari. Noi incercam sa le ocupam pe toate. Toate orele trebuie ocupate pana cand incepe anul scolar", a declarat Alexandra Negrea.

Un procent ridicat din cele 300 de pozitii ramase inca neocupate la nivelul judetului se regaseste in mediul rural. "In mediul rural nu sunt catedre intregi, sunt fractiuni pentru ca scolile au numar mic de clase si un numar mic de ore.

Pentru a merge in mediul rural la o disciplina unde numarul de ore pe saptamana este foarte mic, pentru a se constitui o norma de 18 ore, un cadru didactic este nevoit sa opteze pentru ore din mai multe unitati de invatamant, ceea ce este dificil", a spus inspectorul scolar.

Procesul de ocupare a pozitiilor ramase libere se va incheia in jurul datei de 9 septembrie cand se vor organiza sedinte publice de repartizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu