Simptomele intoxicației
cu ciuperci se clasifică în funcție de
perioada de incubație a tipului de
ciuperci care provoacă intoxicația.
În cazul celor cu perioadă scurtă de incubație, simptomele apar foarte repede (15
minute-3 ore) de la consumul ciupercilor și
se manifestă prin dureri abdominale, tegumente umede, pupilă micșorată, halucinații, tulburări nervoase, hipotensiune arterială, abundența salivației
etc.
Mai gravă este situația
în cazul intoxicației cu ciuperci cu
incubație lungă, informează dr. Dan
Roman, medicul coordonator al Unității
de Primire Urgențe a Spitalului Județean. Semnele apar după 12 ore de la consum și se manifestă prin grețuri, vărsături, diaree, icter, tulburări
neurologice, afecțiuni hepatice și renale, hemoragii. În aceste situații, este posibil ca, fără un tratament
corespunzător, după 2 zile de la ingestie să se instaleze coma și, ulterior, decesul persoanei în cauză.
Cristina Miia, purtător de cuvânt
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu