Cursurile școlare se reiau miercuri, urmând să se desfășoare tot în regim online și în următoarea perioadă. În această perioadă de pandemie, aproximativ 3 milioane de elevi se află acasă și își continuă învățarea de acasă
De miersuri, se reia activitatea în toate şcolile conform structurii anului şcolar, iar recomandarea Ministerului Educaţiei este de a se proceda în continuarea învăţarea de acasă. În ceea ce priveşte contactul profesorilor cu elevii, există în acest moment infrastructura necesară pentru ca lecţiile să se desfăşoare normal. Comunicarea la distanţă se va face cel mai des prin aplicaţia Zoom, iar la dispoziția profesorilor și a aelevilor există o serie de platforme şi o serie de tutoriale.
Elevii claselor a opta şi a 12-a au la dispoziţie ore de curs prin intermediul programului TELEŞCOALA, ce poate fi urmărit pe postul TVR2.
Monica Anisie, ministrul educației, garantează că elevii nu vor repeta anul școlar din cauza pandemiei. „În orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre, în orice situaţie, noi vom încheia anul şcolar 2019-2020”, a declarat Monica Anisie într-un interviu pentru Digi24.
Elevii care nu au deja cele două note necesare încheierii mediilor pentru semestrul al doilea vor primi aceste note după reluarea cursurilor.
Ministrul a anunțat că Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în iulie, însă fără materia din semestrul al doilea, cu precizarea că dacă va fi nevoie, materia din acest semestru va fi recapitulată la începutul noului an școlar, adică din toamnă.
Dacă există decalaje între cunoştinţele acumulate de elevi în perioada în care se fac cursuri de acasă, Ministerul Educaţiei va avea în vedere pentru anul şcolar următor „un set de recomandări pentru profesori, în aşa fel încât să fie o perioadă de recapitulare pentru ceea ce nu s-a putut studia în această perioadă”.
Examenul de admitere la facultate va fi organizat după cel de bacalaureat, iar examenele de licenţă – după încheierea anului universitar.
Monica Anisie îi asigură pe tinerii români care vor să plece să studieze la universități din străinătate că a discutat despre acest subiect cu omologii săi din ţări ale Uniunii Europene și că se vor găsi soluții.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu