luni, 29 aprilie 2024

Europenele de canotaj din Ungaria! România locul II pe națiuni, după Marea Britanie!


Mult aur dar și o mare decepție!

Andrei Cornea și Florin Enache au adus României a treia medalie de aur, la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria). În proba de dublu vâsle masculin, Andrei Cornea și Florin Enache au dominat finala de la un capăt la altul, câștigând aurul cu un avans colosal, de aproape 7 secunde.
Simona Radiș și Ancuța Bodnar au adus României doar o medalie de bronz. Campioane olimpice, mondiale și europene en-titre în proba de dublu vâsle, Simona Radiș și Ancuța Bodnar suferiseră în serii primul eșec după 26 de victorii la rând, în fața echipajului din Norvegia. În finala de duminică, tot Norvegia a câștigat, urmată de Lituania și de România (la peste 4 secunde), aceasta fiind prima înfrângere pentru Simona Radiș și Ancuța Bodnar din 2019 încoace.
Canotoarele Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel au cucerit duminică, 28 aprilie, a doua medalie de aur pentru România. În proba de dublu rame feminin, Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel au dominat categoric finala, terminând cu un avans de aproape 9 secunde în fața echipajului din Grecia.
Tot duminică, Florin Arteni și Florin Lehaci au adus României medalia de argint în finala probei de dublu rame masculin.
Sâmbătă, echipajul de dublu vâsle categorie ușoară, format din Gianina van Groningen (fostă Beleagă) și Ionela Cozmiuc, au cucerit aurul, iar echipajul de patru rame feminin format din Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş a câştigat medalia de argint. Bronzul a fost adus în proba de 8+1 masculin, prin Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehac.

******

Nimeni nu-i ca noi! Aur în cea mai spectaculoasă cursă din canotaj!
România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba ”regină” a canotajului, 8+1, duminică, la Campionatele Europene de la Szeged (Ungaria). „Tricolorele” au trecut primele linia de sosire înaintea echipajelor din Marea Britanie și Italia.
România (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria-Ştefania Petreanu).
România a încheiat actuala ediție a Campionatelor Europene pe locul secund în clasamentul final, cu opt medalii, patru de aur, două de argint şi două de bronz, fiind devansată de Marea Britanie (8-1-1), dar terminând înaintea Italiei (2-3-3), a Norvegiei (2-0-1), a Germaniei (2-5-1) etc.

Gr. Ciascai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu