duminică, 15 septembrie 2024

A murit Gigi Mulțescu, legendarul fotbalist şi antrenor al lui Dinamo București

Duminică, 15 septembrie 2024, Gigi Mulțescu a murit la vârsta de 72 de ani. Legendarul fotbalist și antrenor al lui Dinamo București fusese internat în urmă cu câteva zile, după ce a acuzat probleme de sănătate.

De altfel, Gigi Mulțescu se lupta de mai mult timp cu o boală necruțătoare, care i-a măcinat treptat trupul și mintea. Într-o reacție pe care a avut-o pentru ProSport în noiembrie 2023, cel poreclit „Smurdul” a oferit câteva detalii sugestive cu privire la situația sa. Vinerea trecută, pe 6 septembrie 2024, Gigi Mulțescu a fost internat de urgență la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, din cauza unei pneumonii. Legenda lui Dinamo avea deja probleme medicale și era extrem de slăbit, mai ales din cauza bolii Alzheimer cu care se confrunta de mai mult timp. În acest context, pneumonia l-a lovit într-un moment cu totul nepotrivit. Încă de la acel moment s-a dezvăluit că starea fostului fotbalist și antrenor era una destul de delicată, deoarece putea respira doar cu ajutorul măștii de oxigen. Din nefericire, 9 zile mai târziu, Gigi Mulțescu și-a dat ultima suflare. Fostul ofițer de presă al lui Dinamo, Ionel Culina, a făcut tristul anunț prin intermediul unei postări pe care a realizat-o pe rețelele de socializare: „Te-am pierdut, nea Gigi! Îți mulțumim pentru tot”, a scris Ionel Culina, pe pagina sa de Facebook.

                                                             *

Din postura de jucător, Gigi Mulțescu a reprezentat-o pe Dinamo București timp de 6 sezoane, în intervalul 1979 – 1985. Alături de „câini”, el a cucerit trei titluri de campion în prima divizie și două Cupe ale României.

În schimb, ca antrenor, Gigi Mulțescu a colaborat cu Dinamo în repetate rânduri. Prima oară a acceptat provocarea de a fi instalat pe banca echipei în 1990. A stat un an la Dinamo, înainte de a face pasul la naționala U21, din postura de selecționer.

Gigi Mulțescu a revenit apoi la Dinamo în 2008, în 2013, în 2020 și în 2021. În ultimele aventuri din „Ștefan cel Mare”, „Smurdul” a găsit echipa în situații deplorabile, însă nu a ezitat în niciun moment să vină și să ajute cu ce poate. Iar de cele mai multe ori a fost salvatorul lui Dinamo, motiv pentru care s-a ales și cu porecla menționată anterior.

                                                                        Cristi SOMEȘAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu