sâmbătă, 14 septembrie 2024

Putin: Vreți război? Veți avea război!

 

“Există o încercare de a înlocui concepte, pentru că nu vorbim despre a permite sau a interzice regimului de la Kiev să lovească teritoriul Rusiei.

Este izbitor ce se întâmplă deja cu ajutorul dat vehiculelor aeriene fără pilot și a altor arme. Dar când vine vorba de folosirea rachetelor de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune, fabricate în Occident, se schimbă povestea.

Cert este că, așa cum am spus deja, și orice experți pot confirma acest lucru (atât aici, cât și în Occident), armata ucraineană NU este capabilă să folosească sistemele moderne de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune de producție occidentală.

Nu poate face asta.

Acest lucru este posibil numai cu utilizarea datelor furnizate de sateliți pe care Ucraina nu le are – acestea sunt date numai de la sateliți fie ai Uniunii Europene, fie ai Statelor Unite; în general, de la sateliții NATO.

Acesta în primul rând.

În al doilea, foarte important, poate elementul cheie, este că programarea de zbor a acestor sisteme de rachete poate fi, de fapt, efectuată numai de personalul militar al țărilor NATO.

Militarii ucraineni nu pot face asta.

Și, prin urmare, nu este vorba de a permite regimului ucrainean să lovească Rusia cu aceste arme sau de a nu permite.

Este vorba despre a decide dacă țările NATO sunt DIRECT IMPLICATE în conflictul militar sau nu.

Dacă se va lua această decizie, nu va însemna altceva decât participarea directă a țărilor NATO, a Statelor Unite și a țărilor europene la războiul din Ucraina.

Aceasta ar însemna implicarea lor directă. Și asta, desigur, schimbă semnificativ însăși esența, însăși natura conflictului.

Aceasta va însemna că țările NATO, Statele Unite și țările europene, sunt în război cu Rusia.

Și dacă se întâmplă asta, atunci, ținând cont de schimbarea esenței acestui conflict, vom lua decizii adecvate pe baza amenințărilor care ne vor fi create.”

Autor: Iulian Capsali

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu