luni, 2 septembrie 2024

MIND Monday - despre REVENIREA DIN VACANȚĂ

 


Bună Dragos,

Iată-ne și în septembrie. Calendaristic, vara a trecut, dar vremea pare că vrea să se opună. Cel puțin în partea mea de lume, unde căldura încă persistă și atmosfera de vacanță continuă.

Nu știu cum îți este ție, dar eu mă observam zilele acestea cât de greu mă mobilizez să-mi încep ziua de lucru. E adevărat, nu am fost în vacanță și se cam cere, dar în primul rând, căldura mă epuizează.

Pe de altă parte, vorbeam cu niște prieteni care tocmai s-au întors din vacanță și se plângeau cât de greu se mobilizează ei să își reia activitățile. Dacă și tu ești în situația asta, iată câteva lucruri pe care e bine să le știi ca să gestionezi mai ușor tranziția de la vacanță la viața obișnuită.

Revenirea la rutina obișnuită după o vacanță poate fi dificilă din mai multe motive:

  • În timpul vacanței, te bucuri de un mediu diferit, cu activități mai plăcute și relaxante. Întoarcerea la rutina zilnică poate părea plictisitoare în comparație.
  • După o vacanță, poate exista o acumulare de sarcini și responsabilități pe care le-ai neglijat, ceea ce poate genera anxietate și stres.
  • În vacanță, programul de somn e lejer, iar revenirea la un program regulat poate dura ceva timp.
  • Sentimentul de confort și relaxare resimțit în vacanță poate crea o dorință de a perpetua acel stil de viață.

Ce poți face ca să îți revii mai ușor la ritmul obișnuit? Iată câteva strategii eficiente:

  1. Planifică-ți o revenire graduală, cu o zi sau două înainte de a începe din nou munca, pentru a te reobișnui cu programul.
  2. Fă o listă cu sarcinile pe care le ai de finalizat și stabilește-ți obiective realiste. Împărțirea activităților în etape mai mici poate reduce anxietatea.
  3. Include în rutina zilnică activități recreative care te ajută să te detensionezi și să îți recapeți energia.

Sper să-ți fie de folos!


Am creat acest newsletter ca o sursă permanentă de idei și întrebări. Folosind constant această sursă, mintea ta se va îmbogăți cu gânduri noi, care vor conduce spre acțiuni și comportamente noi, care vor genera schimbări pozitive ce îți vor îmbogății viața.

Dacă îți place acest newsletter, fă-l cunoscut și prietenilor tăi! Dacă faci asta, eu îți mulțumesc!

Cu prietenie,

Bianca


LET ME BE YOUR GPS!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu