marți, 10 septembrie 2024

Zuckerman ne dă lecții în continuare! Dezinteresat? Nu prea credem...

Fostul ambasador SUA în România între 2019 și 2021, Adrian Zuckerman a vorbit la DCNews despre importanța economiei în contextul alegerilor din România, menționând că problema principală este reprezentată de companiile de stat, care pierd miliarde de euro anual și sunt susținute de subvenții guvernamentale. Potrivit ambasadorului, această situație duce la taxe mai mari și afectează negativ economia.

Adrian Zuckerman a afirmat că soluția pentru companiile de stat care generează pierderi este vânzarea, lichidarea sau închiderea lor, în loc să fie susținute financiar de stat. El a criticat managementul acestor companii, susținând că sunt conduse de politicieni care nu au competențele necesare pentru a le administra eficient.

„Așa că aceste companii trebuie să fie vândute, lichidate, închise, dar nu mai trebuie să fie subvenționate de stat. Un exemplu e Tarom. Anul trecut a pierdut vreo 100 de milioane de euro, CFR și alte companii. Companiile care fac bani, fă o fracțiune din cât ar trebui să facă pentru că sunt conduse de politicieni care nu sunt oameni răi, dar nu sunt oameni pricepuți la conducerea acestor companii. Am auzit acum că l-au pus pe unul la Nuclearelectrica care era un manager la Lidl sau alt magazin. E ceva de necrezut.”, a spus Adrian Zuckerman.

„Trebuie înțeleasă economia… Economia și apărarea. Nu poți să ai o apărare puternică dacă nu ai o economie puternică și dacă ai o economie puternică trebuie protejată cu militari puternici. Nu poți să ai una fără alta. Nu știu ce vor românii să vadă, dar ce aș vrea eu să vad este ca toți candidații să spună poporului român: „Ăsta e planul meu să dezvolt România. Eu vreau să fie România în 5 ani la punctul ăsta: cea mai puternică economie din Europa”.

Poate să fie. România are cel mai mare depozit de cupru din lume. Minele au fost închise. (…) E numai o companie care a scos gaz din Marea Neagră. România are cele mai mari depozite de gaz sub mare și nu sunt dezvoltate. L-au dat afară pe Chevron, l-au dat afară pe Exxon, acum spun că fac ceva acolo. Să vedem ce se întâmplă.”, a mai spus Adrian Zuckerman.

C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu