miercuri, 18 septembrie 2013

Milioane de utilizatori şi-au şters conturile de Facebook ca urmare a acţiunilor intreprinse de CIA în ultima perioadă !

 Milioane de utilizatori din SUA şi Marea Britanie au renuntat la serviciile retelei sociale Facebook si si-au sters paginile, in urma dezvaluirilor facute de fostul asistent tehnic al CIA, Edward Snowden, si portalul WikiLeaks privind supravegherea electronica la scara larga dusa de serviciile secrete din SUA, in colaborare cu alte tari occidentale, relateaza The Daily Mail. Astfel, aproximativ 9 milioane de persoane in SUA si circa 2 milioane in Marea Britanie si-au eliminat conturile de pe Facebook.
„Oamenii devin mai precauti cu privire la viata lor privata in spatiul cibernetic din cauza unor istorii intens mediatizate precum informatiile recente privind spionajul Agentiei Nationale de Securitate din SUA”, declara editorul revistei Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, Brenda Wiederhold.
Revista a publicat rezultatele unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Viena cu privire la cauzele pentru care oamenii parasesc Facebook. Oamenii de stiinta au stabilit in urma analizei raspunsurilor date de aproximativ 600 de intervievati ca cea mai frecventa cauza - 48,3% - este preocuparea pentru confidentialitatea vietii private pe Internet. Pe locul doi - 13,5% - se situeaza nemultumirea generala fata de serviciile Facebook.
Printre alte motive - refuzul de a purta discutii sterile si teama de a deveni dependent de reteaua sociala. Unii dintre cei chestionati au raspuns ca au obosit de obligatia 'sociala' de a adauga mereu noi prieteni. De asemenea, studiul a constatat ca printre cei care au parasit preponderent Facebook se numara persoanele in varsta si barbatii.
Un scandal de proportii a izbucnit in vara dupa ce presa a publicat informatii despre programul de supraveghere PRISM, care colecteaza date despre utilizatorii de Internet de la noua mari companii de comunicatii din SUA: Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Skype, YouTube, PalTalk, AOL, Apple. Intre altele, companiile ar face acest lucru voluntar in cadrul cooperarii cu autoritatile.
Gigantii de internet au fost nevoiti sa prezinte o multime de scuze in urma acestor dezvaluiri. Recent, Google, Yahoo, Facebook si Microsoft au cerut in mod colectiv permisiunea autoritatilor de a face publice informatii cu privire la cererile primite in acest sens din partea serviciilor secrete. Sursa Agerpres


                                                                      Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu