joi, 6 mai 2021

CRISTOS A ÎNVIAT!


Dragi prieteni ce mai faceți? Cum mai sunteți? Ce ,,noutăți noi" mai aveți? Gata cu sărbătorile... aproape e gata și cu pandemia... parcă încep măsurile de relaxare... unii ne-am vaccinat, alții sunt în așteptare... cu bune, cu rele, viața merge înainte - tot înainte. ,,La ce mă gândesc?", mă întreabă eternul prieten Feisbuc. La ce mă pot gândi, oare? Privesc spre viitor cu încredere. Aștept întâlnirea literară organizată la Brașov de poeta Florentina DANU, unde am confirmat prezența. Aștept tabăra literară ,,DE AMICITIAE", organizată de poeta Mariana Moga, unde am confirmat participarea. Aștept tabăra literară din Delta (de la Dunavăț), organizată de poeta Olga Grigorov.

Aici, la Dunavăț, mi-am anunțat lansarea unei cărți. Este vorba despre volumul de versuri - FRUNZE PICTATE CU ROUĂ, LACRIMI ȘI VÂNT, apărut la Editura ANAMAROL, 2020, București, cu o prefață semnată editor RODICA ELENA LUPU. Volumul va fi ,,girat literar" de către poetul Dumitru TÂLVESCU, de la Sacarâmb, Hunedoara, pe care am avut bucuria să îl cunosc personal, la Deva, în 2019. Mulțumesc pentru această amabilitate, drag prieten, și te anunț că deja încep să am emoții.
Așteptăm luna august/septembrie, și dacă toate merg bine, organizăm în Maramureș tabăra literară - OPREȘTE-MĂ, LA TINE, MARAMUREȘ! OPREȘTE-MĂ, ÎN TINE, ANOTIMP!, avându-i ca parteneri în organizarea acesteia pe prof. Gelu DRAGOȘ și poetul popular NELU DANCI. Doamne ajută să fie bine!
Cât despre activitatea literară, iarăși avem lucruri interesante de-a vi le spune. Nu e niciun secret. Așteptăm volumul IV, din ANTOLOGIE DE TEXTE. RECENZII DE CĂRȚI - PERSONALITĂȚI ALE LITERATURII CONTEMPORANE. SINCERUS VERBA, pe care îl veți primi cât de curând. Deși este în stare de finalizare și volumul V, din această colecție, vă informăm că îl vom amâna spre toamnă. Oprim, deocamdată, munca la acest proiect, din motive obiective. Vom relua proiectul nostru literar începând cu luna septembrie. Până atunci, ne ,,ocupăm și de-ale noastre", vorba românului!
Împreună cu poetul popular NELU DANCI, avem un proiect literar în derulare. Vrem să vă dăruim un volum (Vasile BELE & Nelu DANCI) de catrene și poezii populare, împreună cu dialogurile noastre pe ,,marginea" textului literar. Este ceva absolut minunat. Cât de curând! Doamne ajută să fie bine!
În plan personal, vrem să tipărim câte un volum de versuri. Eu, voi munci pentru volumul de versuri TĂCEREA DIN LACRIMĂ - dedicat, în exclusivitate, soție la ceas aniversar. În paralel cu acestea mă voi ocupa de volumul de versuri populare semnate de Nelu DANCI. Aici, voi prefața acest volum. Și mă voi îngriji de editarea și tehnoredactarea cărții. Încă nu am stabilit un titlu, dar, sigur, nu va fi POEZIE POPULARĂ. Și, de parcă nu ar fi de-ajuns, împreună cu poeta Marița GRIGOR, din Chiuzbaia, vom tipări un volum DIN LADA DE ZESTRE A SATULUI CHIUZBAIA. NUNTA INTRE MODERNISM ȘI TRADIȚIONAL. Și, evident, colaborarea cu revistele literare din țară. Și sunt câteva, care cred în noi și ne apreciază ceea ce facem. Ce să mai zici? Doar - DOAMNE AJUTĂ! Să aveți grijă de voi. Să fiți sănătoși și fericiți! Să zâmbiți și să nu lăsați tristețea să vă cuprindă.
Al dumneavoastră...

VASILE BELE
Chiuzbaia, 06 mai 2021

2 comentarii:

  1. Dragoş Gelu, te felicit și eu că ești publicat în unele reviste de prestigiu!
    ACUM DESPRE MINE. ”Mai fac și eu ceva” adică am publicat în jur de 100 poezii în revistele:” ”Convorbiri literare”, ”Familia”, ”Alba Iulia Cultural”, ”Surâsul Bucovinei”, ”Leviahtan”, ”Argeș”, ”Alternanțe”, ”Mărturii culturale”, ”Litere”, ”Neuma”, ”Banchetul”, ”Caiete Silvane” ,”Revista nouă”, ”Meridian Cultural Românesc”, ”Plumb”, ”Spații culturale”, ”Portal-Măiastra”, ”Vatra veche”, ”Nord literar”, ”Boem@”, ”Caligraf” și că am primit prin mail de la 7 sau 8 reviste că mă publică în numerele lor viitoare din mai, iunie, iulie sau august, că pe lângă cei 60-70 de literați adică ”personalitățile” cu geamantanele și vitrinele pline cu poptiroașele, chițibușurile, insignele, pocalele, medalioanele și plachetele primite prin cunoștințe la năvală fie prin rotație sau toți odată care pe unde au concurat pe la cele festivaluri și concursuri sau după cine sunt invitați la lansări de cărți și alte evenimente.Adică le spun cu indulgență premii, diplome , mențiuni și alte distincții ca să știi la ce mă refer.Ce zici?! Ha ,ha ,ha ,ha! VASILE DAN MARCHIS

    RăspundețiȘtergere
  2. Lauda de sine, nu miroase-a bine! In rest, felicitari si la mai mare!

    RăspundețiȘtergere