miercuri, 26 mai 2021

Vă invităm la o lecție inspirată din realitatea generației online

 


Dragi profesori,


Centrul pentru Jurnalism Independent, împreună cu UNICEF în România, vă adresează o invitație și o provocare deopotrivă. După un an de pandemie, în care școala s-a mutat online, iar internetul a devenit un teren fertil pentru dezinformare, ne-am gândit că ar fi relevant și util să abordați la clasă, împreună cu elevii voștri, un subiect cât se poate de ancorat în realitatea lor și a noastră, a tuturor.

Tema pe care v-o propunem poartă titlul "Teoriile conspirației – cum le recunoaștem și cum putem face să nu cădem pradă influenței lorși atinge cele mai importante puncte legate de acest subiect: cum este construită o teorie a conspirației, ce tactici de manipulare folosește, cum putem s-o recunoaștem și să ne ferim de atracția pe care o generează. Considerăm că este un moment extrem de potrivit pentru deschiderea acestui subiect, mai ales într-un cadru sigur, în care elevii să poată pune întrebări și să primească răspunsuri dintr-o sursă de încredereprofesorii lor.

Vă invităm să luați parte cu toții la această lecție colectivă destinată elevilor de gimnaziu și de liceu din toată țara, în perioada 26 mai - 11 iunie 2021. Pentru a vă face interacțiunea cât mai ușoară și relevantă, indiferent de mediul de predare, v-am pregătit un pachet de activități practice, atât pentru predarea față în față, cât și pentru cea online.

Puteți să accesați materialele descărcabile, precum și mai multe detalii despre această inițiativă, vizitând pagina https://www.qie.ro/educatiemedia/.

În zilele de 27 mai, 2 iunie, 4 iunie, între orele 17.00 – 18.00, un reprezentant al CJI va asigura profesorilor consiliere și asistență pentru aplicarea scenariilor de activitate. Întâlnirile de asistență se vor desfășura pe Zoom la următorul link: https://us02web.zoom.us/j/84150358781?pwd=a2o2ZTRBeUQ5OE01T0NwUXpFRWRVUT09

Pentru informații suplimentare despre proiect și activitate, vă rugăm să o contactați pe Cristina Jamschek, Director de Programe CJI, la adresa de e-mail: cristina.mastacan@cji.ro sau la telefon: 0745 539 412.

Sperăm să vă alăturați în număr cât mai mare efortului nostru de a-i pregăti cât mai bine pe elevi pentru a face față dezinformării.

 

Vă mulțumim și vă urăm succes!
Centrul pentru Jurnalism Independent și UNICEF în România 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu