vineri, 21 mai 2021

Maratoane ale vaccinării în Maramureș


 În acest sfârșit de săptămână în județul Maramureș vor fi organizate două maratoane de vaccinare, unul în comuna Bogdan Vodă și unul în Baia Mare. Prefectul județului Maramureș îi încurajează pe oameni să se vaccineze pentru a putea reveni la normalitate cât mai repede.

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport).

”Vor fi în acest weekend două maratoane ale vaccinării. Unul pe Valea Izei, în comuna Bogdan Vodă și unul în Baia Mare. Cel din localitatea Bogdan Vodă este foarte important pentru că este menit să ajute și să sprijine locuitorii din acea zonă pentru a avea acces mai facil, mai ușor la procesul de vaccinare pentru că altfel centrele sunt mai departe, fie că vorbim de Sighet sau Borșa. De vineri după masă, sâmbătă toată ziua și duminică toată ziua se vor putea duce și se vor putea vaccina. Va fi vaccinul Pfizer, cel care este cerut de foarte mulți oameni, dar și vaccinul Johnson & Johnson care are marele avantaj de a se administra într-o singură doză”, a declarat prefectul județului Maramureș, Vlad Emanuel Duruș.

Programul de administrare a dozelor de vaccin la dispensarul medical din Bogdan Vodă este următorul vineri 21 mai, orele 15.00 -19.00, sâmbătă 22 mai, orele 9.00 -19.00 și duminică 22 mai, orele 9.00-19.00.

”În Baia Mare un nou maraton de vaccinare va avea loc în parcarea complexului comercial Value Center, la ieșirea din Baia Mare spre Dej, acolo este spațiu suficient. A decurs foarte bine weekendul trecut și venim cu o nouă oportunitate spre oameni ca să se poată vaccina cât mai repede, să revenim la normalitate, să putem renunța la măști cât mai repede și în alte spații decât cele exterioare, să ne putem relua toate activitățile pe care le desfășuram înainte de pandemie”, a adăugat Vlad Emanuel Duruș.

Prefectul județului Maramureș spune că sunt destule doze de vaccin astfel că vor mai fi organizate astfel de maratoane de vaccinare.

”Dacă până acum îi așteptam pe cetățeni să vină să se vaccineze, acum mergem și noi înspre ei pentru că avem destule doze de vaccin ca să se poată vaccine dacă aceștia doresc. Am avut weekendul trecut un maraton de vaccinare în Poienile de sub Munte, acum pe Valea Izei în Bogdan Vodă și vom avea în toate zonele județului, în special în zonele rurale unde ar fi mai greu pentru cetățeni să se deplaseze într-un oraș unde există un centru de vaccinare. Poate vom mai face un maraton de vaccinare pe Valea Vișeului dar deocamdată este cert acesta de la Bogdan Vodă  de aceea îi și încurajez pe cei din zonă să meargă să se vaccineze pentru că cei care se vaccinează vor putea avea acces la nunți, la evenimente, sunt astfel de evenimente pe care oamenii le așteaptă de un an jumate să aibă loc din nou pentru că până acum existau aceste restricții, nu se puteau desfășura decât într-un cadru extreme de restrâns, acum dacă vrem să revenim la ce era odată trebuie să ne vaccinăm, nu avem altă cale” a mai precizat Vlad Duruș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu