miercuri, 26 mai 2021

Invitație la vernisaj - Zoe VIDA PORUMB

 

Joi, 27 mai 2021, ora 16,00 pe esplanada Muzeului Etnografic și de Artă Populară Baia Mare, va avea loc vernisajul expoziției intitulate „Broderie” a artistei Zoe Vida Porumb.

Evenimentul este organizat de Academia Română – Secția Arte, Arhitectură și Audiovizual în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Asociația Ars Transsilvaniae România, Consiliul Județean Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare, Muzeul de Artă – Centrul Artistic Baia Mare, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare.

Program:

Cvintetul „MaraMusic”, condus de prof. Carmen Augustin

Participă: Lavinia Bocu, mezzosoprană (Cluj-Napoca)

Grupul „Hori și joc” de la Palatul Copiilor Baia Mare, condus de prof. Maria Seraz.

„Orice expoziție a artistei Zoe Vida Porumb este o sărbătoare a spiritului, fiindcă ne transpune într-o lume ideală, a binelui și frumosului, încât eticul și esteticul ajung să interfereze spontan și natural. Zoe Vida Porumb este o lume care creează lumi pentru desfătarea noastră și o face cu elegantă și înțeleaptă reținere. Din această lecție de modestie, arta izbucnește cu toată vigoarea ei și ne arată un talent genuin, plin de farmec.

Să ne bucurăm, așadar!”

Acad. Ioan Aurel Pop

 

Recunoaștem în opera artistei Zoe Vida Porumb talent, cultură, fantezie, gust desăvârșit și o deplină maturitate care o fac distinctă și distinsă pe această Doamnă a artei românești.”

Acad. Răzvan Theodorescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu