luni, 3 mai 2021

Cum vor arăta nunțile? Organizatorii propun mai multe soluții ca experiment

 

Organizatorii de nunți se oferă să facă experimente. Vor evenimente la care invitații să precizeze dacă sunt vaccinați sau au trecut deja prin boală. Cei care nu sunt în una din cele două situații, ar urma să fie testați înainte de nuntă și retestați după 14 zile.

70 la sută din cuplurile care au vrut să se căsătorească în ultimul an și-au amânat nunțile. Ceilalți au făcut ceremonii restrânse, acasă, cu familia. Industria nunților a funcționat în ultimele 12 luni la 5% din capacitate.

Organizatorii de nunți sunt dispuși să negocieze pentru ca autoritățile să le dea voie să le organizeze clienților cel mai frumos moment al vieții.

Scenariul pentru nunta-pilot: „E o masă de 8 persoane, pentru distanța de 1,5 metri, o gândim pentru 4 sau 6 persoane. Fie extragem scaunele, fie le putem regândi, pot fi miri care să decoreze acest scaun cu flori”, arată Dora Pătrașcu, organizator de nunți.

Ultima nuntă pe care a organizat-o Dora Pătrașcu a fost în 2019. Împreună cu alți colegi din breaslă spune că a gândit nunta-pilot, scenariu transmis deja autorităților.

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că autoritățile doresc să redeschidă industria turismului la 1 iunie. Un comitet interministerial s-a reunit deja pentru a discuta soluții în acest sens, dar totul depinde și de ritmul campaniei de vaccinare. Șeful executivului a mai anunțat că în domeniul spectacolelor, vor fi organizate primele evenimente-pilot și în funcție de rezultatele acestora, se va lua o decizie.

„Noi vom redeschide sau avem acest plan de a reveni la normalitate la 1 iunie și eu cred că asta doresc toate restaurantele în România și cei din activitatea HoReCa – să revină la normalitate, oamenii să fie angajați, să lucreze, să primească un salariu, de aceea avem această campanie de vaccinare și o accelerăm în această perioadă, ca la 1 iunie să putem să revenim la normalitate și am dat pentru acest sector câteva indicii, câteva propuneri. Chiar în acest moment, comitetul interministerial se întâlnește și veți vedea că sunt mai multe soluții pe masă”, a declarat premierul Florin Cîțu, miercuri, într-o conferință de presă.

Premierul a anunțat că pentru industria de divertisment, vor fi organizate în perioada următoare, la București, spectacole-pilot și sunt discuții și pentru Cluj. În funcție de rezultate, se va lua o decizie.

„După ce avem aceste informații putem să vorbim mai mult, dar, când vom ajunge la 1 iunie și vom aveam 5 milioane de persoane vaccinate, putem să discutăm altfel despre situație. Dacă nu ne vaccinăm, orice scenariu pe care noi îl punem pe masă, va fi complicat să mergem cu el înainte”, a punctat premierul.Integral pe avocatnet.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu