miercuri, 13 iunie 2012

...se întâmplă la bibliotecă


Comunicat de presă
            Joi, 14 iunie 2012, ora 14, în Sala de conferinte a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare va avea loc un eveniment editorial în prezenţa autorului CORNELIU FLOREA, care-şi va lansa cărţile: „Cine tulbură liniştea Transilvaniei” si „Risipirea. O cronică bucovineană” – ediţia a 2-a, revăzută şi adăugită.

Prezintă: Titu Popescu - critic literar, estetician şi prozator si Virgil Raţiu - publicist comentator, prozator şi poet.

Despre autor:
            Corneliu Florea este un pen-name format din prenumele părinţilor mei, Cornelia şi Florea, în semn de recunoştinţă şi preţuire, în memoria LOR. În acte şi societate sunt cunoscut sub numele de Pădeanu Dumitru.
            M-am născut la Timişoara în 5 Ianuarie 1939. Sunt medic din 1963. Am profesat continuu pînă în 1980, cînd am plecat din România şi am stat în lagărul de refugiaţi din Treiskirchen – Austria pînă ce Canada mi-a acceptat cererea de imigrare. Dar nu mi-a recunoscut experienţa medicală de 17 ani, specialitatea sau valoarea diplomei de medic. Am luat totul de la început şi am redevenit medic pentru a doua oară!!
            Nu am scris nimic în România. Am început să scriu şi să public în străinătate. Scriu şi public numai pentru cititorii de Limbă Română. Nu scriu din inspiraţie sau talent, scriu din nemulţumire şi revoltă. Nu scriu frumos, dar scriu liber!! Am publicat articole, foiletoane, pamflete, eseuri, jurnale, note de călătorii. Public, de unul singur, din 1991 o mică revistă de critică socială „Jurnal Liber“. Absolut liber, absolut gratuit!!
            Nu am scris şi nici nu scriu ca performanţă literară. Scriu pentru o categorie restrînsă de cititori români, pentru cei ce sunt înzestrati cu libertate intrinsecă a cugetului şi-a mintii, pentru cei ce îşi iubesc curajos şi se dăruiesc, după puteri, dezinteresat Obîrşiei şi Vetrei Româneşti. Pentru aceştia am scris şi publicat: Jurnal de lagăr liber – 1987, Editura Nord din Danemarca; Constituţia de la 29 Februarie – 1988, în „Observatorul Munchenez“; Cine tulbură liniştea Transilvaniei – 1990 – Editura Lumina din Oradea; Afacerea Holocaustului – 1991 – Editura Lumina din Oradea; Jurnal pe frunze de arţar – 1993 – Editura Lumina din Oradea; Note de pe drumurile lumii – 1995 – Editura Lumina din Oradea; Coloana Infinită şi totemurile canadiene – 1997 – Editura Lumina din Oradea; Semnale semenilor mei – 1999 – Editura Lumina din Oradea; Vremuri anti-româneşti – 2001 – Editura Aletheia din Bistriţa; Jurnalul unui medic – primul volum – 2002 – Editura Aletheia din Bistriţa; Libertatea de a iubi adevărul – 2004 – Editura Aletheia din Bistriţa.

Despre cărţile lansate:

CINE TULBURĂ LINIŞTEA TRANSILVANIE de Corneliu FLOREA
O carte despre Transilvania. O carte despre România şi despre români.                                               O carte despre vecinii de la Vest care de un secol nu urmăresc decât dezmembrarea României şi împărţirea ei, tranşarea ei, la care participă activ şi Moscova, şi Sofia.                                                                    O carte despre segregaţionismul urguresc şi despre adevărurile istorice                                                care însoţesc poporul român de milenii.

RISIPIREA. O cronică bucovineană – ediţia a 2-a, revăzută şi adăugită, de Corneliu FLOREA
O carte despre risipirea bucovinenilor la sfârşit de secol XIX şi început de secol XX,                        când au emigrat cu sutele în Canada şi nu numai.                                                                               O carte despre risipirea bucovinenilor în timpul Primului Război Mondial                                               şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.                                                                                O carte despre dominaţia rusească şi ucrainiană asupra teritoriilor istorice româneşti.

Despre invitaţi:

Titu Popescu - critic literar, estetician şi prozator, supranumit „unul dintre cei mai avizaţi esteticieni ai Europei contemporane”.
Născut la 1 mai 1942, Stupea (azi Ciprian Porumbescu, judeţul Suceava),  a absolvit Facultatea de filologie în 1965, la Cluj. În 1976, obţine doctoratul în estetică la Universitatea din Bucureşti, cu teza Specificul naţional în doctrinele estetice româneşti. Este autorul a peste 20 de carti.
Din anul 1987, se stabileşte în Germania, ca azilant politic.
si
Virgil Raţiu - Publicist comentator, prozator şi poet. Semnează şi sub pseudonimul literar Septimiu Nicuşan.
- director al Editurii Aletheia din Bistriţa şi director de distribuţie carte la S.C. Aletheia S.A. din Bistriţa
-  redactor al Mesagerului literar-artistic care apare lunar în corpul cotidianului “Mesagerul de Bistriţa-Năsăud”
- secretar de redacţie la revista trimestrială de literatură şi artă “Mişcarea literară” care apare la Bistriţa.membru al Uniunii Scriitorilor din România (din 1990).


Corina Sandor - Martin
specialist relatii publice
Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu