luni, 25 iunie 2012

ADIO ARTUR DAVID!!!


Fostul campion naţional la box, David Artur, a decedat duminică seară, în urma unui stop cardio-respirator, la Spitalul Judeţean "Constantin Opriş" din Baia Mare.

David Artur fusese internat de urgenţă în cursul serii, cu dureri puternice în zona toracică, iar starea sa gravă a făcut imposibil transferul la o clinică de specialitate din Tg. Mureş sau Cluj Napoca.

Fostul sportiv de performanţă a mai rezistat trei ore după internare, iar eforturile medicilor de a-l resuscita au fost zadarnice, David Artur decedând la doar 22 de zile de la împlinirea vârstei de 35 de ani.

Boxerul şi-a început cariera în 1994, la CSM Baia Mare, s-a transferat la Dinamo Bucureşti, pentru care a luptat în 1999 şi 2000, după care a revenit în Maramureş, până în 2004, când a renunţat la activitatea competiţională.

A fost campion naţional de patru ori în intervalul 1996-2001 şi vicecampion de trei ori. A fost cooptat şi în lotul naţional, iar una dintre cele mai bune performanţe a obţinut-o la Jocurile Francofone din Canada (2001), unde s-a clasat pe locul 5, fiind antrenat de Francis Vaştag.

Artur David a avut şi o revenire în sistemul competiţional, în urmă cu doi ani, când a cucerit ultima medalie a carierei, în Campionatul Naţional, bronz la categoria plus 91 kilograme.
Ne întâlnisem la un club unde a servit ceva şi mi-a promis să-mi dea un interviu pentru ziarul electronic "Necenzurat" apreciindu-l pentru curajul de a urca în ring la vârsta lui de peste 33 ani. A iubit boxul dar şi viaţa. Era modest şi cu bun simţ. Înalt ca un brad. Din păcate, ne-a părăsit mult mai repede decât am fi crezut! Dumnezeu să te odihnească în pace, Artur David!
                                                                                     GELU DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu