miercuri, 20 iunie 2012

Prima îngenunchere a sistemului de după 1990 - Adrian Năstase va face doi ani de închisoare!

Am rămas surprins de aflarea deciziei prin care Înalta Curte de Justiție l-a condamnat în Trofeul calității pe ex-premierul Adrian Năstase! Așa ceva am mai trăit doar la arestarea fostului primar băimărean Cristian Anghel. Acolo aveam însă alte motive, îl cunoșteam pe edilul băimărean, cred și credeam în acel moment că dl. Anghel nu era singurul vinovat. Numai că de data aceasta este vorba de un om apropiat vechiului regim (ginerele ministrului Angelo Miculescu în regimul Ceaușescu) și cu funcții deosebite după 1990, candidat la președinția României, premier, președinte de partid. Consider că pentru prima dată justiția română nu a fost legată la ochi și și-a făcut treaba corect după 1990. Rezolvarea acestui caz Năstase, care a tegiversat deosebit de mult datorită poziției acestuia, avocaților, tertipurilor de tot felul - mă face să cred că România încă se poate salva ! Sentința este istorică! Să mă explic: Adrian Năstase a făcut parte și era simbolul (în ochii publicului român) a unui exponent al puterii și politicului care își bagă coada peste tot și sunt considerați, mai presus de lege! Poate că după această sentință (a unui dosar care s-a judecat și întins pe durata a trei ani și jumătate !), întreg sistemul judiciar din România se va trezi și nu va conta faptul că un candidat la președinție trebuie să stea în celulă cu un infractor ordinar ci în funcție de gravitatea faptelor lui. Repet, să sperăm că statul de drept va exista și în România din 20 iunie 2012. Românii trebuie să știe că și cel care a furat un ou va trebui să plătească asemeni politicienilor care au furat de-a lungul timpului miliarde și n-au primit decât sentințe cu...suspendare, în niște procese de tot râsul, cu judecători amenințați sau promovați, în funcție de cât de bine au răspuns la comanda politică!
Dacă acest verdict va fi tratat politic, în stilul nostru balcanic, atunci decizia definitivă dată de Î.C.J nu va fi luată în serios de populație ceea ce nu ar fi O.K., nici pentru poporul român, nici pentru justiție. Totodată această condamnare în care se vorbește de bani negri primiți pentru campania dl. Năstase, poate că îi va pune în gardă pe politicieni români și în toamnă, la parlamentare, vom avea cea mai cinstiți și corecți politicieni care vor intra în Parlamentul României! Se va termina odată pentru totdeauna cu gălețile, pachetele cu alimente și banii băgați în buzunarele alegătorului dezorientat.
De acum înainte, așa cum mi-a spus la telefon un prieten, fostul prim-ministru Adrian Năstase are timp să-și numere ouăle! Însă nu cele de la Cornu și nici ale găinilor moștenite de la mătușa Tamara...
                                                                                                   Gelu DRAGOȘ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu