joi, 14 iunie 2012

Rămas bun, clasa a VIII-a!


Vineri, 15 iunie 2012, pentru elevii de clasa a VIII-a ia sfarşit anul şcolar, cu o saptămână mai devreme decât pentru colegii lor. Absolvenţii de gimnaziu însă nu se vor bucura încă pe deplin de vacanţă: în 25 iunie începe Evaluarea Naţională!
Aproximativ 190.000 de elevi de clasa a VIII-a vor sustine anul acesta probele de la Evaluarea Naţionala, conform următorului calendar:
- în perioada 18-20 iunie se desfăşoara înscrierile
- 25 iunie: proba scrisa la Limba si literatura română
- 26 iunie: proba scrisa la limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale
- 27 iunie: proba scrisă la matematică
- 29 iunie, pana la ora 14: afisarea rezultatelor, iar in aceeasi zi in intervalul 14-18 vor putea fi depuse contestatiile.
- 30 iunie - 1 iulie: rezolvarea contestatiilor
- 2 iulie: afisarea rezultatelor finale.
Toate salile in care se vor sustine probele la Evaluarea Nationala vor fi supravegheate video. Evaluarea Naţională se desfasoara in fiecare an intr-o singura sesiune, timpul de rezolvare a subiectelor fiind de 120 de minute, la fiecare proba. Examenele incep la ora 9.00, accesul elevilor in salile de examinare fiind permis pana la ora 8.30.
Dupa Evaluarea Naţionala - înscrierile în clasa a IX-a prin repartizare computerizată
Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2012 - 2013 va avea loc in 14 iulie.
Potrivit metodologiei in vigoare, inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu (cu exceptia celor care candideaza pentru licee/clase pentru care se sustin probe de aptitudini, a celor care solicita inscrierea in invatamantul special si a celor care candideaza pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.
In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii: media generala obtinuta la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a, media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluării Naţionale, nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale, nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba maternă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu