marți, 25 martie 2014

Bienala de Arhitectură Transilvania continuă la Baia Mare

Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România Filiala Nord Vest vă invită vineri, 28 martie 2014, la evenimentele care vor avea loc la Baia Mare cu ocazia itinerării expozițiilor Premiile BATRA 2013 și Kós Károly - Opera Omnia.
Programul evenimentului:
ora 14:00
Vernisajul Expoziției Premiile BATRA 2013, Gold Plaza (Galeriile Gold), Str. Victoriei, nr. 73                   
ora 15:00
Conferință cu echipele câștigătoare la Premiile BATRA, Sediul OAR, Str. Minerilor, nr. 11     
ora 17:30
Vernisajul Expoziției Kós Károly - Opera Omnia, Casa Teleki, Str. Minerilor, nr. 7              
Expozițiile se pot vizita în perioada 28 martie - 09 aprilie 2014, între orele 10:00 și 17:00.
Bienala de Arhitectură Transilvania (BATRA) este cel mai important eveniment profesional al ”breslei” arhitecților. Ea este concepută ca un șir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenția opiniei publice, să recunoască, să recompenseze și să promoveze excelența în arhitectură, să animeze colocviul pe tema arhitecturii în cadrul breslei și al societății și nu în ultimul rând să formeze publicul în spiritul valorilor arhitecturii.
Expoziția Premiile BATRA
118 proiecte de arhitectură finaliste realizate de 48 de birouri în ultimii 2 ani
Autorii proiectelor sunt arhitecți înscriși într-una din filialele OAR Transilvania, OAR Bihor, OAR Satu Mare, OAR Nord-Vest, OAR Alba. Competiția s-a desfășurat pe opt secțiuni și anume: arhitectura locuinței, arhitectura dotărilor comunitare și de producție, arhitectura spațiului public, arhitectura patrimoniului cultural, arhitectura spațiului interior și scenografie, microarhitectură - arhitectură temporară, design de obiect, studii și proiecte finalizate și nerealizate, proiecte culturale, inițiative, experimente.
Expoziția Kós Károly - Opera Omnia
Expoziția este organizată într-o suită cronologică a lucrărilor și celebrează activitatea profesională a lui Kós Károly. Arhitect maghiar, scriitor, grafician, etnograf, liderul transilvanismului și politician, acesta a fost un personaj care a contribuit la istoria arhitecturii clujene prin proiecte remarcabile ca Biserica cu Cocoș și Casa din Stana. Alte clădiri de referință la care Kós a contribuit sunt: Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe, Locuința fraților Keresztes, Casa doctor Samu Csulak și Gimnaziul Calvin de fete, Sfântu Gheorghe și Clădirea întreprinderilor comunale din Târgu Mureș.


                                                                           Anca KATONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu