marți, 28 februarie 2017

Comunicat de presă

                                                                                                28.02.2017




Instalația pilot pentru producerea biogazului de la Seini se confruntă cu probleme financiare

Deputatul PSD Marius Sorin Bota a adresat o interpelare Ministrului Energiei și președintelui A.N.S.V.S.A. cu privire la problemele financiare cu care se confruntă Primăria orașului Seini, județul Maramureș în legătură cu "Instalația pilot pentru producere biogaz și platforma de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd și a deșeurilor menajere - oraș Seini, județul Maramureș” din cauza unui ordin al Președintelui A.N.S.V.S.A. și a neacordării numărului de certificate verzi preconizate și stipulate în proiect.
 Deputatul a solicitat luarea unor măsuri de urgență pentru susținerea proiectului pilot în România privind stația de biogaz a cărui scop este curățarea și ecologizarea zonei și a apei infestate, din unicul oraș din țară care își produce singur energia electrică, și nu acela de a face profit.
”Este anormal să se plătească o taxă pentru rezolvarea de către administrația locală  a unei probleme de poluare cu dejecții animaliere, când ei ar trebui să încaseze o astfel de taxă de la poluatori. Am cerut amendarea Ordinului Președintelui A.N.S.V.S.A. nr.16/16.03.2010 în sensul excepătrii de la taxă a acestor stații pilot și a proiectelor care rezolvă probleme importante de mediu pentru comunitatea locală, nefiind vorba aici de un agent economic care se ocupă cu colectarea de gunoaie cu scopul de a face profit. De asemenea am solicitat Ministrului Energiei acordarea numărului de certificate verzi stipulate în proiectul pilot necesare pentru susținerea și promovarea producerii energiei electrice”, a precizat deputatul.


                                                           Cabinetul deputatului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu