vineri, 28 iulie 2017

Deputatul Constantin Codreanu: Cine jignește România trebuie să piardă cetățenia română

Deputatul Constantin Condreanu se arată deranjat de săgeţile aruncate tot mai frecvent de la Chişinău spre Bucureşti de către Igor Dodon şi simpatizanţii acestuia. În context, parlamentarul propune ca toţi cei care se laudă că deţin paşapoarte româneşti, în timp ce atacă România şi tot ce este românesc, să fie lipsiţi de cetăţenie, scrie www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.
Se pare că ultima picătură pe răbdarea lui Codreanu a servit declaraţia de joi, 27 iulie, a lui Igor Dodon. Preşedintele Republicii Moldova încercând să justifice o decizie nefavorabilă lui a Curţii Constituţionale, care i-a anulat un decret de organizare a unui referendum consultativ, a spus că „CC a făcut uz de diverse acrobaţii juridice pentru a anula referendumul, probabil la sugestia guvernării, dar şi fiindcă membrii CC sunt cetăţeni români panicaţi de efectele sociale ale referendumului".
„Ipocrizia lui Dodon e maximă, ca de obicei. Acesta uită că Partidul Socialiştilor are nu doar membri, ci chiar deputaţi care au cetăţenia română. În decembrie 2014, Dodon declara că respectivii socialişti vor depune cereri de renunţare la cetăţenia română. A minţit. Evident", a scris Constantin Codreanu pe pagina sa de Facebook.
Deputatul de la Bucureşti afirmă că va „cere retragerea cetăţeniei române pentru toţi cei care îi ţin isonul lui Dodon".
„Am început colectarea de dovezi privind acţiunile şi declaraţiile românofobe ale acestora pentru a pregăti un dosar complet pe care să îl prezint Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie", a menţionat parlamentarul.
Astfel, Codreanu propune modificarea articolului 25 par. (1), alin. a) al Legii cetăţeniei române 21/1991, în aşa fel ca sintagma „Cetăţenia română se poate retrage persoanei care, aflată în străinătate, săvârşeşte fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României" să fie amendată şi completată cu „şi declaraţii prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României".
„Acest demers îi va viza pe toţi cei care se laudă că deţin paşapoarte româneşti în timp ce atacă România şi tot ce este românesc. Bătaia de joc nu poate continua la nesfârşit!", a conchis Codreanu.
 Preluare 
http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=25360:2017-07-28-08-46-14&catid=51:analize--interviuri&Itemid=72

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu