joi, 27 iulie 2017

România este o colonie, vasală multora, dar mai ales neamului prost. Instituţiile sunt populate cu hoţi şi şarlatani” – Analiza tăioasă a unui cunoscut universitar din Cluj Napoca


„Resetarea” societatii in care traim nu este posibila pentru ca pur si simplu nu exista resursele umane pentru a o realiza, scrie Doru Pop, conferentiar universitar la Babes-Bolyai Cluj Napoca, intr-un materiale publicat pe realitatea.net.
Marea problema a României contemporane este golirea demografica. Catastrofa noastra este una biologica, ceea ce produce cumplite efecte politice. Asteptand aceasta resetare, demonstram ca suntem o comunitate care asteapta minuni din nimic. Pare o constatare cinica, dar e o trista realitate: România nu are oameni, nu are fondul genetic pentru a fi altceva decat ceea ce este acum.
De trei ori Romania a fost secatuita de cele mai bune resurse umane ale sale. Oameni de calitate, barbati curajosi si femei inteligente, cetateni bine educati si intelectuali formati de-a lungul catorva generatii au fost ucisi sau au fugit din acesta tara. Am asistat nepasatori la decimarea biologica a celor mai buni dintre noi.
Natiunile si popoarele nu sunt un sac fara fund, bazinul lor genetic nu regenereaza la nesfarsit. In teoria politica exista o stiinta numita demografie politica, specializata in studierea efectelor transformarilor care au loc la nivelul structurii populatiei asupra societatii in ansamblul ei.
Functionarea unor sisteme politice sau disfunctionalitatea sociala nu pot fi intelese fara studierea dinamicii populationale. In intreaga lume asistam la niste transformari demografice fara precedent, iar dezechilibrele demografice au fost mereu o sursa pentru marile conflicte globale sau regionale.

Al Doilea Razboi Mondial

As vrea sa atrag atentia asupra efectelor negative ale acestei schimbari demografice pentru istoria recenta a natiunii noastre si asupra modului cum arata institutiile publice si private de la noi. Pretutindeni vedem surogate de profesionisti publici, fantose de politicieni, profesori contrafacuti, medici incompetenti. Peste tot intalnim o lipsa cumplita de profesionalism si ne ciocnim de zidul competentelor false.

De unde provin aceste defecte congenitale, extinse la nivel national? Din epuizarea demografica!

Prima golire demografica s-a produs la inceptul secolui trecut si a fost o consecinta nefasta a celor doua razboaie mondiale. In urma conflagratiilor mondiale, România a pierdut, cumulat, aproape 10% din populatie, mai ales de sex masculin. Conform estimarilor, in urma primului conflict global am pierdut peste 600.000 de oameni (civili si militari), iar in cel de-Al Doilea Razboi Mondial au murit peste 500.000 de oameni (civili si militari).
La pierderile cumulate trebuie sa adaugam si victimele Holocaustului si pe cele ale pogromurilor rasiale, ceea ce inseamna cel putin inca 1,2 milioane de oameni. Catastrofa demografica a continat si in Romania stalinista. Urmand modelul sovietic, statul roman a demarat un proces de epurare demografica pe criterii de clasa, orientandu-se mai ales impotriva elitelor sociale si intelectuale.
Astfel, conform evaluarilor din Raportul Tismaneanu, se pare ca ar fi vorba de 350 de mii de victime – desi alti cercetatori sustin ca intre 1948 si 1989 au fost ucise 1,2 milioane de persoane. Oricum inca 10% din cetatenii statului roman au fost eliminati, si nu vorbim doar despre elita politica. A fost distrusa o intreaga patura medie, inteligenta si valoroasa: sateni bogati, preotimea educata, precum si o mare parte a intelectualitatii urbane (medici, avocati, jurnalisti).

Evreii si etnicii germani

La aceste victime politice se adauga cumplita disparitie a unor etnii intregi, care are consecinte grave pe ansamblu.
Pierderea irecuperabila a cel putin doua etnii foarte importante pentru structura sociala a statului roman modern, evreii si etnicii germani, este incomensurabila. In aceeasi perioada au plecat din Romania aproape jumatate de milion de evrei (conform statisticilor din 1947 erau peste 400 de mii de evrei in statul roman), dar distrugerea este si mai mare, daca tinem cont ca in 1930 Romania Mare numara peste 750 de mii de etnici evrei, in timp ce astazi mai exista doar 6.000 de persoane care se declara de aceasta etnie.
Evreimea romaneasca a avut un rol de urbanizare, de racordare la valorile cosmopolite si de stimulare a vietii artistice, culturale si economice.
Sa nu uitam nici ca Nicolae Ceauşescu a primit jumatate de miliard de marci pentru alti aproape 200 de mii de etnici germani, pe care i-a vandut ca pe niste bunuri de export. Numai ca, tot conform recensamantului din 1930, stim faptul ca Romania avea peste 745 de mii de etnici germani. Astazi mai sunt putin peste 60.000.
România a mai pierdut aproximativ 10% dintre cetateni, dintre care multi reprezentau o elita sociala, modele publice de comportament.

Exodul dupa 1989

A treia si cea mai mare golire demografica a avut loc dupa 1989. Desi statisticile nu sunt concludente, pentru ca multi romani si-au luat lumea in cap, pur si simplu au plecat fara sa se mai uite in urma si fara sa oficializeze aceasta plecare, se estimeaza ca undeva intre 2,5 si 3 milioane de concetateni au emigrat in ultimii 25 de ani.
Numai in 2007 au plecat voluntar aproape o jumatate de milion de romani.
Si nu au plecat infractorii, lenesii sau ignorantii. Au plecat tinerii de pana in 35 de ani, oameni educati si bine pregatiti profesional, barbati si femei curajosi si cu initiativa, cu profil psihologic de invingatori, indivizi gata sa munceasca, dispusi sa faca eforturi remarcabile de adaptare la o noua societate. Iarasi, ce aveam mai bun din punct de vedere demografic.
Golirea etnica a dus si la atingerea limitelor morale si etice. Pentru ca marlania si primitivismului comportamentelor nu se schimba peste noapte. Lipsa de decenta si eleganta in comportamentele publice nu pot fi predate sau invatate din manuale de „bune maniere”.

Cine a luat locul acestor oameni, pentru ca, de fiecare data, dupa fiecare golire demografica, locurile goale au fost umplute de cineva?

Din pacate in locul unor oameni cinstiti si educati, institutiile romanesti au fost populate cu hoti si sarlatani. In locul unor intelectuali de calitate am fost obligati sa punem analfabeti snapani, in locul unor oameni capabili sa dialogheze civilizat, am adus fapturi care urla si creaturi care injura si scuipa, ghiolbanii si primitivii i-au inlocuit pe oamenii inteligenti si seriosi, urmand vechea filosofie mioritica: nimeni nu este de neinlocuit, cum nu se poate mai FALS.
Cu cat te pricepi mai putin la un lucru, cu atat ai sanse mai mari sa fii pus intr-o functie care sa-ti permita sa administrezi acel domeniu. Incompetenta a devenit la noi o forma de calificare.
Militienii au ajuns profesori de democratie, turnatorii au devenit instructori de etica si morala, iar nulitatile s-au transformat in modele de comportament. Cand vulgaritatea si nesimtirea sunt substitutele bunei-cresteri, nu mai e nimic de facut, nu mai poti dobandi deprinderi civilizate la doctorat.
Pseudo-intelectualitatea compusa dintr-o clica nepotista s-a instaurat definitiv si confortabil in fotoliile lasate libere de oamenii de calitate, diversi mitocani iau drept libertate de exprimare sudalmele, si orice semianalfabet care crede ca vorbirea este egala cu inteligenta isi da cu parerea despre cum ar trebui sa arate lumea. Farsorii danseaza goi pe scena publica, mimand societatea civila, iar mass-media este plina de ipochimeni care nu cunosc regulile de gramatica elementara, nimic nu-i impiedica sa debiteze aberatii.
Impostura academica pe care o vedem expusa zilnic este doar varful de aisberg, cu cat coboram mai jos in infrastructura demografica a tarii in care traim, vedem pretutindeni dezastrul. Din pacate, el se produce de mai bine de o suta de ani, de un secol si mai bine asistam cum se instaleaza domnia neamului prost – mai ales din punct de vedere moral, nu doar organizational sau administrativ. Daca astazi suntem o natiune distrusa, nu e din cauza disparitiei fabricilor si uzinelor, aceasta fiind doar o consecinta, ci din cauza factorului UMAN, calitatea acestuia din urma stand in numarul de like-uri pe Facebook…
Am inlocuit neamul bun cu neamul prost, iar neamul prost continua sa se perpetueze. Democratia are multe plusuri, dar si un urias minus, lipsa oricarui criteriu de selectie a liderilor.
Acolo, in radacina ADN-ului nostru, reformele si resetarea sistemului nu mai inseamna nimic, Romania este o colonie.., vasala multora, dar mai ales neamului prost.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu