sâmbătă, 26 august 2017

US OPEN, tablourile. Şocul turneului: Halep - Şarapova, în primul tur!

Tragere la sorţi dificilă pentru Simona Halep: jumătatea a doua a tabloului feminin la US Open este una extrem de aglomerată, cu Muguruza (campioana de la Wimbledon), Venus Willliams - cea mai titrată sportivă de pe tablou, dar şi un prim examen de foc pentru favorita doi - duel cu Şarapova în primul tur.


 Mihaela Buzărnescu (133 WTA) li se poate alătura Simonei Halep (2 WTA), Soranei Cîrstea (53 WTA), Irinei Begu (57 WTA), Monicăi Niculescu (58 WTA) şi Anei Bogdan (127 WTA) - cu o victorie în faţa Marianei Duque-Marino (Columbia), în calificări,
Karolina Pliskova este cap de serie numărul unu şi domină jumătatea superioară. În sferturi - ar putea juca împotriva Svetlanei Kuznetsova (cap de serie 8). Este jumătatea pe care au aterizat trei dintre cele cinci românce; Cîrstea şi Begu debutează împotriva unor sportive venite din calificări.
Monica Niculescu a fost trimisă pe sfertul cehoaicei şi debutează împotriva franţuzoaicei Kristina Mladenovic (cap de serie 14). Tot aici se află şi Ana Bogdan, cea care deschide împotriva americancei beneficiare de wild-card, Taylor Townsend. dacă îşi câştigă meciurile, româncele se vor întţlni în turul doi.
Sfertul de finală care completează jumătatea superioară, a Elinei Svitolina. O regăsim aici pe Sorana Cîrstea: după un prim meci la îndemână, împotriva unei jucătoare venite din calificări, Sorana ar putea juca în turul doi împotriva Jelenei Ostapenko, campioana de la Roland Garros şi favorită 12 la US Open.
Simona Halep este cap de serie numărul doi şi se află pe jumătatea a doua, trimis pe poziţia 128 a tabloului. Şi are parte de cel mai greu debut de turneu: cu Maria Şarapova, ajunsă pe tablou graţie unei invitaţii. Primul cap de serie pe care ar putea ieşi în calea Simonei, în turul trei, este Lauren Davis (32). Pentru şi mai mult dramatism, Johanna este pe sfertul Simonei - posibilă adversară în sferturi. Iar sfertul al treilea de pe tablou, care dă adversara pentru semifinale - include numele: Muguruza, Wozniacki, Safarova şi Venus Williams
Pe jumătatea a doua de tablou se mai află o singură româncă: Irina Begu. Deşi a ieşit de pe lista capilor de serie, Irina are parte de o tragere blandă: debutează împotriva unei sportive venite din calificări, iar mai apoi, în turul doi, poate juca împotriva Anastasiei Sevastova (cap de serie 16).


                                                                                                  C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu